eVršac
eVršac

eVršac

Milan Popović, povratnik u Vršac posle sticanja enormnog bogatstva u izuzetno kratkom vremenskom intervalu, izgleda da ne podržava napore vlasti da u južnom Banatu uvedu red i poštovanje zakona.

Srpska napredna stranka odlučila je da raskine koaliciju sa Socijalističkom partijom Srbije i u Kovinu, nakon što je raskid ove koalicije najavljen u Smederevu i Velikoj Plani, a sve zbog dešavanja u Smederevskoj Palanci.

Srpska napredna stranka u Kovinu sada sama ima apsolutnu većinu u lokalnom parlamentu. Pokret Socijalista u ovom južnobanatskom mestu kolektivno je prešao u SNS. Među njima je i odbornik Igor Rađenović.

Opšta bolnica u Vršcu mesečno plaća više od 1.000.000 dinara zbog ozbiljnih zloupotreba koje ispituje Osnovno tužilaštvo u Vršcu, a vezano za dva projekta finansirana iz IPA fonda, koje su vodili dr Tatjana Vešović i dr Jon Sfera.

VD Direktor JKP "Drugi Oktobar" iz Vršca Nebojša Perić, koji je tu dužnost preuzeo u novembru prošle godine, izneo je po prvi put u javnosti šokantne podatke i činjenice o poslovanju preduzeća u prethodnim godinama.

Vršački tužioci, umesto da se pozabave aferama koje su proteklih godina znatno uticale na put kojim će se naš grad kretati, prave skupe proslave u vinarijama u Gudurici.

Početak radova na izgradnji novog vetroparka "Košava" kod Vršca otvorili su i temu ekonomskog aspekta po lokalnu sredinu u kojoj se grade i energetski sistem Države, ali i temu uticaja na životnu sredinu, pre svega zaštitu biološke raznovrsnosti i uticaja na ljude.

Grad Vršac podneće krivične prijave protiv odgovornih lica i njihovih saučesnika zbog nezakonitog poslovanja kafe bara "Scena", koji je do pre neki dan radio u donjem foajeu Narodnog pozorišta "Sterija".