eVršac
eVršac

eVršac

Vršački katastar četvrti po uspešnosti, pokazali su rezultati analize rada za 2016. godinu. Analizu je uradio Sektor za katastar nepokretnosti u postupku kontrole i praćenja rešavanja zahteva u službama.

Rumunija se u ovom trenutku suočava sa najvećom epidemijom malih boginja u poslednjih nekoliko godina. Do početka januara potvrđeno je 2165 obolelih u epidemiji, koja je za sada odnela i 13 života.

Probna mala matura biće održana 7. i 8. aprila, a završni ispit učenika osnovnih škola zakazan za 14., 15. i 16. jun. Među novinama i više "otvorenih" zadataka.

Vrščanin Goran Đurković, član Paraglajding kluba "Berkut" i zvanično je postao svetski prvak u u preciznom sletanju paraglajderom na cilj.

Na teritoriji Južnobanatskog upravnog okruga postupak ozakonjenja objekata sprovodi se redovno, a postignuti rezultati su zadovoljavajući, istakla je načelnica Danijela Lončar na sastanku održanom u Novom Sadu.

Predstava vršačkog Narodnog pozorišta Sterija "Bajka o uspavanom vremenku", u čijoj realizaciji učestvuju i članovi Udrženja "Otvoreno srce sveta", ponovo će se naći pred vršačkom publikom, u nedelju 22. decembra, sa početkom od 11 časova na velikoj sceni vršačkog pozorišta.

Poljoprivredna škola Vršac i ove godine, povodom svoje slave Svetog Trifuna, dana vinogradara, vinara i školske slave, 14. februara, organizuje tradicionalnu smotru ocenjivanja kvaliteta vina i rakije, individualnih poljoprivrednih proizvođača.

Osobe sa invaliditetom će od februara morati, kao i svi drugi građani, da plaćaju carinu na nove ili polovne automobile, ortopedska pomagala i rezervne delove za njih, piše dnevni list Blic.