KRISTALNO JASNO: Istraga zbog mogućih zloupotreba članova DS i Pokreta VRER u vršačkom Pozorištu

KRISTALNO JASNO: Istraga zbog mogućih zloupotreba članova DS i Pokreta VRER u vršačkom Pozorištu

Autor :  jun 02, 2017

Nadležni organi pokreću istragu protiv članova DS i Pokreta "Vršačka regija – Evropska regija", zbog sumnje da su, na osnovu nezakonitih ugovora, godinama koristili donji foaje Narodnog pozorišta "Sterija" za nelegalno držanje kafe bara "Scena".

Firmi koja ima ugovor ugostiteljske delatnosti nisu primarne. Vlasnik, jedini zastupnik firme i potpisnik Ugovora, skoro četiri godine je u inostranstvu. Govori se da je zbog dugova u bekstvu, ali nismo u mogućnosti da to proverimo.

Pozorište je poslovnu korespondenciju vodilo sa licem koje je niko i ništa kod zakupca. Da sve bude još crnje, zakup plaćaju kešom na blagajni Pozorišta?! Uplaćuju li uopšte pazare na račun firme, koja je više od 1.100 dana u blokadi i ima zabranu raspolaganja sredstvima na računima u bankama? Kako isplaćuju zaposlene? Imaju li fiskalnu kasu i izdaju li račune?

icom1

Ugovor o zakupu, 18. decembra 2012. godine, potpisali su tadašnji predsednik Opštine Vršac Čedomir Živković i Danijel Tismenar. Živković je ovaj lokal često koristio za svoju promociju i promociju benda "Svi predsednikovi ljudi" u kojem je frontmen.

icom6

Pre toga, Agencija za privredne registre, 25. aprila 2012. godine, usvojila je zahtevane promene, pa je sedište firme preseljeno sa adrese Trg Nikole Pašića 13 na Beogradski put BB. Takođe, izvršena je i promena zakonskih zastupnika. Obrisan je Srđan Kanački, a upisan Tismenar, koji je tada upisan i kao direktor.

icom4

APR je 14. juna 2013. godine doneo Rešenje o obustavljanju postupka promene podataka u ovoj firmi, koju je zatražila bivša Tismenarova žena Danijela, jer je ona odustala od registracione prijave, što je i objavljeno na sajtu Agencije. Danijel je tada već bio van zemlje, a osnov po kojem se Danijela Tismenar obratila Agenciji nije poznat. Ona nije vlasnik, a nije ni zastupnik zakupca pozorišnog foajea.

Sporni Aneks, koji će verovatno biti i osnov krivične prijave, 26. februara 2014. godine potpisali su zamenik predsednika Opštine Vršac Zoran Tomić i njegov kum Srđan Kanački, koji nije imao nikakvu funkciju kod zakupca donjeg foajea u NP "Sterija". Suština Aneksa je oprost dugova na bazi navodnih "ulaganja" zakupca u vlasništvo zakupodavca i predstavljanje tekućih kao investicionih ulaganja.

icom5

Ovo je samo jedan od modela "funkcionisanja" Demokratske stranke i njihovih koalicionih partnera u Vršcu. Na sadašnjoj vlasti je da sankcioniše sve nezakonite radnje, da najzad zloupotrebama stane na put i nikada više ne dozvoli takvo ponašanje.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije