Uhapšen Zoran Vorkapić u akciji "Signal"

Uhapšen Zoran Vorkapić u akciji "Signal"

Autor :  jun 07, 2017

Bivši predsednik Opštine Plandište Zoran Vorkapić dopao je u ruke pravde. Vorkapić je uhapšen u akciji "Signal", u kojoj je u 19 gradova uhapšeno 74 osobe, zbog sumnje da su budžet Srbije, Vojvodine, više lokalnih samouprava i druge privredne subjekte oštetili za oko dve milijarde dinara.

Razlozi hapšenja Vorkapića, protiv kojeg su odgovorni građani podneli više krivičnih prijava, još uvek nisu poznati javnosti. Pretpostavljamo da je reč o aferama vezanim upravo za njegove bivše funkcije u plandištanskoj vlasti, o kojima je portal eVršac ranije pisao.

Da podsetimo, protiv Vorkapića podneta je krivična prijava za otkrivene krađe peska, koje su, Rešenjem rudarsko - geološke inspekcije, još decembra 2009. godine, okarakterisane kao "nelegalna radnja, koja oštećuje opštinski, pokrajinski i republički budžet".

Takođe, u javnosti je bila apostrofirana afera oko izgradnje kanalizacije u ovom malom južnobanatskom gradiću, koja se gradi kao Skadar na Bojani, a košta kao da je namenjena Parizu.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije