Uhapšena bivša direktorka Apoteke "Pančevo"

Uhapšena bivša direktorka Apoteke "Pančevo"

Autor :  jun 08, 2017

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu uhapsili su bivše odgovorno lice Apoteke "Pančevo" B.M. (1958) zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Postoje osnovi sumnje da je B.M. privrednom društvu ''Velefarm Holding'', koje je bilo u stečaju, prodala više vrsta lekova i medicinskih sredstava za 108.575.294 dinara, bez adekvatnog sredstva obezbeđenja plaćanja, kako bi navodno tom isporukom izmirila obavezu 76.320.464 dinara koju je Apoteka "Pančevo" imala prema tom privrednom društvu.

Sumnja se da je potom 2015. godine prihvatila da se privrednom društvu "Velefarm" izmiri obaveza zaključenjem sudskog poravnanja, čime je potraživanje apoteke "Pančevo" prema toj firmi ostalo nenaplaćeno i neutuženo.

Na taj način B.M. je privrednom društvu "Velefarm" omogućila pribavljanje imovinske koristi od 108.575.294 dinara, na štetu Apoteke "Pančevo".

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije