Nasilniku sa pijace u Beloj Crkvi sudiće za POKUŠAJ UBISTVA

Nasilniku sa pijace u Beloj Crkvi sudiće za POKUŠAJ UBISTVA

Autor :  avg 08, 2017

Siniša N. (47) koji je okrivljen za porodično nasilje jer je nožem ranio bivšu suprugu i nasrnuo na ćerku, mogao bi da bude osumnjičen za pokušaj ubistva, u kom slučaju će mu biti zaprećena veća kazna, saznaje "Blic".

On se sada tereti za krivično delo porodičnog nasilja - da je 27. juna usred dana na pijaci u Beloj Crkvi nožem probo ruku bivše supruge Ane N. (38) i da je nasrnuo na ćerku T. N. (15). 

Međutim, kako saznajemo u tužilaštvu, osumnjičenom Siniši bi moglo da bude stavljeno na teret krivično delo pokušaj ubistva, za koje je zaprećena veća kazna - od pet do 15 godina zatvora!

Za krivično delo nasilja u porodici, kada je naneta teška telesna povreda, predviđena je kazna od dve do 10 godina. U Osnovnom tužilaštvu u Vršcu su nam rekli da su predmet prosledili Višem tužilaštvu u Pančevu na ocenu nadležnosti.

Kako „Blic“ saznaje, neposredni svedok N. R, radnik obližnje menjačnice na pijaci u Beloj Crkvi koji je zaustavio Sinišu u napadu na bivšu suprugu i ćerku, već je svedočio: „Okrivljeni je pokušavao da Anu N. ubada po telu, zamahivao je ka njenom stomaku...“.

U tužilaštvu će, saznajemo, ponovo biti saslušana oštećena Ana o načinu na koji je tačno zadobila povredu i da li je, na primer, povređenu ruku držala u odbrambenom položaju da bi se zaštitila.

Takođe, veštacima lekarima naloženo je da utvrde mehanizme povreda oštećene i da odgovore na pitanje da li je nesrećna žena ranjena kada je spasavala život. Za kvalifikaciju krivičnog dela biće značajno i komisijsko veštačenje okrivljenog i deo o stepenu njegove uračunljivosti.

Posle napada majka i ćerka su primljene u bolnicu. Ženi je konstatovana probojna rana na ruci naneta nožem, a maloletnica je imala posekotine, takođe od noža, koje su zašivene.

- Dugo sam se borila sa nasilnikom, celih 17 godina, a onda je pokušao da ubije i mene i svoje dete. Znam da se na ovome neće završiti. Znam da zakon ne funkcioniše kod nas. Ne znam kome više da se obratim. On je mogao i može da me ubije - izjavila je Ana nakon napada.

Protiv Siniše Osnovno tužilaštvo u Vršcu pokrenulo je istragu zbog nasilja u porodici. Posle saslušanja kod tužioca tužilaštvo je zatražilo za osumnjičenog pritvor do 30 dana, zbog bojazni da može da ponovi krivično delo, tačnije da opet napadne ženu i ćerku. Sudija za prethodni postupak vršačkog Osnovnog suda je prihvatio predlog tužilaštva i osumnjičeni se nalazi u pritvoru, koji mu je nedavno produžen.

Jurio ju je s nožem

Neposredni očevidac N. R., koji je zaustavio Sinišu N. u daljem napadu na suprugu i ćerku, opisao je za „Blic“ nemili događaj.

- Pobesneli čovek je držao nož i pokušavao da ubode ženu u stomak. Sreća da sam čuo njen vrisak i odmah istrčao napolje. Devojčicu sam uspeo da otrgnem od njega, a onda sam zgrabio palicu i udario ga. Ženi je ruka bila skroz probušena ispod lakta. Ubeđen sam da bi bila mrtva da nisam izašao napolje. On je čak posekao i svoju ćerku. Devojčica je verovatno htela da odbrani majku. Kada je pokušala da spreči oca da joj zarije nož u stomak, sečivo joj je zakačilo šaku.

Četvoro dece

Siniša i Ana imaju četvoro dece. Ona je pre nekoliko meseci odlučila da napusti muža i povela je sa sobom dvoje dece, a dvoje je ostalo kod oca.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije