DOSIJE "MOHAN": Biznismen ili...

DOSIJE "MOHAN": Biznismen ili...

Autor :  jun 30, 2018

Latinoamerikanac, Rus, Hrvat...rođen u Banatu, odrastao u Baricama, biznismen intrigantne prošlosti, Danijel Mohan, koji se milionskim ulaganjima stacionirao u Vršcu, nije interesantan samo vršačkoj javnosti, nego i srpskom pravosuđu.

Razlog je sumnja da su određeni državni činovnici u Srbiji "pomogli" Mohanu da se "oslobodi" izdržavanje dela zatvorske kazne, na koju ga je pravosnažno osudio Okružni Apelacioni sud Mađarske, a na osnovu presude Gradskog suda Budimpešte. U nama dostupnoj dokumentaciji, ima nelogičnosti.

mohan4

Mohan, u Mađarskoj osuđen zbog prevare upravo u privredi, u Vršcu je vrlo brzo preuzeo nekoliko kompanija i počeo da se bavi raznorodnim delatnostima. Još brže se na tržištu nametnuo ispred firmi koje dugo godina sarađuju sa velikim sistemima, poput Hemofarma. Takođe, preuzima i primat među poljoprivrednim proizvođačima. 

Mohan upravlja sa četiri kompanije. To su Midala invest group doo Vršac, Aima doo Vršac, Zemljoradnička zadruga Aima i Tuli Flexo doo Vršac. Podaci su javno dostupni na sajtu Agencije za privredne registre. Imovina je impozantna, pogotovo u svetlu činjenice da je Mohan mlađi od 50 godina.

Nastaviće se, čekamo dodatnu dokumentaciju...     

Autor: Aleksandar Čupić, glavni i odgovorni urednik portala evrsac.rs

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije