Vršačka umetnica Dominika Morariu dobitnica Plakete na 49. Majskoj izložbi

Vršačka umetnica Dominika Morariu dobitnica Plakete na 49. Majskoj izložbi

Autor :  jun 19, 2017

Vrščanka Dominika Morariu, akademska umetnica jedna je od dobitnika Plakete na 49. Majskoj izložbi, u organizaciji ULUPUDS-a.

Majska izložba je jedna od najstarijih manifestacija savremene primenjene umetnosti i dizajna, ugledna i izvan granica Srbije, regionalna do raspada Jugoslavije, u svom 49. izdanju okuplja 150 umetnika u redovnoj konkurenciji za nagrade, i 5 pratećih programa, u čak tri galerijska prostora u centru grada – SKC, Parobrod, Mala galerija ULUPUDS-a.

Majska izložba ULUPUDS-a predstavlja jednu od retkih specijalizovanih manifestacija na polju primenjenih umetnosti i dizajna koje se približavaju pedesetogodišnjem jubileju.

Čuvajući strukturu i formu prezentacije limitiranu na konkurs otvoren za članstvo ULUPUDS-a, ovogodišnja 49. majska izložba sa tematikom “Preko crte” je popularna ali i elitna manifestacija, koja se konstantno otvara izazovima novog doba, kako strukturom tako i formom.

Centralna izložba, nagradnog karaktera, otvorena je 14. juna u Galeriji SKC-a gde će 150 stvaralaca izložiti sudu javnosti svoja dela izrađena u prethodne dve godine i trajaće do 30. juna, a ujedno će se u istom prostoru biti izloženi radovi prispeli na Konkurs za vizuelni identitet 49. Majske izložbe ULUPUDS-a – PREKO CRTE, ukupno 33, kao jedan od pratećih programa izložbe.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije