Film "Salvo" večeras u Domu vojske
Odštampajte ovu stranicu

Film "Salvo" večeras u Domu vojske

Autor :  avg 04, 2017

U okviru manifestacije "Dani italijanske kulture"  u okviru Vršačkog kulturnog leta,  večeras je na programu film "Salvo" iz 2013. godine.

Projekcija je zakazana večeras od 20 časova , u letnjoj bašti Doma vojske.

Glavni junak filma “Salvo” (2013), čiju režiju potpisuju Fabio Grasadonija i Antonio Pjaca je Salvo, koji je telohranitelj i ubija ljude za mafijaše. Nakon što osujeti napad na svog poslodavca, hvata čoveka koji je to organizovao i nailazi na njegovu slepu sestru. Ovo ga natera da preispita svoje postojanje. Sicilijanski mafijaški ubica Salvo hladan je i nemilosrdan usamljenik.

Ušunjavši se u jednu kuću da ubije čoveka, nailazi na Ritu, slepu devojku koja bespomoćno svedoči ubistvu svoga brata. Salvo pokuša zatvoriti njene oči koje uznemirujuće zure u njega iako ga ne vide. Međutim, događa se nešto nemoguće: Rita progleda i Salvo joj odlučuje poštedeti život. Od tog trenutaka dva bića koja nose svaki svoj teret povezuju se zauvek.

Režija: Fabio Grassadonia, Antonio PiazzaUloge: Saleh Bakri, Luigi Lo Cascio, Sara Serraiocco. Nagrade: Dvostruka nagrada publike na 66. Filmskom festivalu u Kanu.

Ulaz je slobodan.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"