Izložba Aleksandre Erdeljan u Domu vojske

Izložba Aleksandre Erdeljan u Domu vojske

Autor :  avg 05, 2017

Izložba Aleksandre Erdeljan zakazana je za  nedelju 6. avgust u 19h, u galeriji Doma vojske.

Aleksandra Erdeljan rođena je 1982. godine u Zrenjaninu. Diplomirala je 2006. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu na odseku za slikarstvo u klasi prof. Dušana Todorovica. Posle završenih studija upisuje specijalističke studije slikarstva u Italiji na Accademia di Belle Arti di Brera i diplomira u klasi prof. Diega Esposita 2010. godine. 

Za vreme studija na Breri razvija interesovanje za fotografiju i završava jednogodišnju školu fotografije u Centro di Formazione Professionale Bauer u Milanu 2009. Trenutno je na drugoj godini edukacije u oblasti art-terapije koju organizuje Scuola di Artiterapie MBA, c/o Ex O.P. Paolo Pini u saradnji sa bolnicom Niguarda u Milanu. Dobitnik je mnogobrojnih značajnih nagrada i učesnik velikog broja kolektivnih izložbi i kolonija.

Samostalne izložbe:2004 - “Da” galerija, Novi Sad2009- Izložba fotografija “ Potapanje brodova”, Savremena galerija Zrenjanin2015 –Izložba slika Aleksandre Erdeljan i umetnice Lilith Lilian Rosso, “Nasha” galerija, Pern, Russia.

Izložba se održava u okviru Vršačkog kulturnog leta.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije