"Rešenja iz Kopenhangena" večeras u vršačkom Domu vojske

"Rešenja iz Kopenhangena" večeras u vršačkom Domu vojske

Autor :  avg 14, 2017

Otvaranje izložbe "Rešenja iz Kopenhangena" (Copenhagen Solutions) zakazana je za večeras (14. avgust) sa početkom od 19h, u galeriji Doma vojske.

Izložbu će, kako je najavljeno, otvoriti zamenica Ambasadora Danske Marijane Gade Topak.

Ova izložba pokazuje kako danski univerziteti i sektor čiste tehnologije u saradnji sa Gradom Kopenhagenom zapravo razvijaju ono što će postati prvi CO2 neutralni glavni grad na svetu.Uživajte u Kopenhagenu – i upoznajte svetske tvorce urbane održivosti.

Izložba, koju se organizuje Kulturni centar Vršac u okviru Dana danske kulture, u saradnji sa Ambasadom Kraljevine Danske u Beogradu, biće otvorena do nedelje 20. avgusta, u vremenu od 19 do 22h.

Kopenhagen, prestonica Danske, međunarodno je priznat zahvaljujući svom zelenom profilu, kao i svom vođstvu i izuzetnosti na polju integralnih urbanističkih rešenja. Ova rešenja već decenijama promovišu visok stepen kvaliteta života, zdravu životnu sredinu i opšti ekonomski prosperitet u ovoj skandinavskoj prestonici.

Grupa danskih i međunarodnih urbanista, arhitekata, inženjera, proizvođača, izvođača, investitora i gradska uprava pretvorili su Kopenhagen u uspešnog svetskog lidera na polju razvoja sistemskih održivih urbanih rešenja – primenjivih u gradovima širom sveta. Kao član grupe gradova za borbu protiv klimatskih promena C40, Kopenhagen gradovima širom sveta nudi svoja rešenja, ali takođe traga za novim idejama za poboljšanje samog Kopenhagena.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije