Otvorena izložba "Rešenja iz Kopenhangena" u Domu vojske

Otvorena izložba "Rešenja iz Kopenhangena" u Domu vojske

Autor :  avg 15, 2017

Izložba "Rešenja iz Kopenhangena" koja je svečano otvorena u galeriji Doma vojske, deo je programa manifestacije "Dani danske kulture u Vršcu" koja se organizuje u okviru Vršačkog kulturnog leta.

Izložbu je otvorila zamenica Ambasadora Danske Marijane Gade Topak, u prisustvu brojnih posetilaca i članice Gradskog veća Nataše Maljković Čonić, koja je u ime Grada Vršca, gostima poželela dobrodošlicu i zahvalila se na brojnim sadržajima i programima koje su Vrščani u prilici da vide u okviru manifestacije.

Manifestaciju "Dani danske kulture u Vršcu" organizuje Kulturni centar Vršac u saradnji sa Ambasadom Kraljevine Danske u Beogradu, u čast stogodišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa između Danske i Srbije.

- Ove godine slavimo stogodišnjicu diplomatskih odnosa između Srbije i Danske, i to smo obeležili nizom kulturnih dešavanja, a zadovoljstvo nam je da ovo kulturno leto u Vršcu možemo da stavimo na dugu listu događaja koje smo organizovali, ovoga puta uz veliki deo posla koji ste obavili vi u Vršcu, i na tome vam hvala. Izložba "Rešenja iz Kopenhagena" predstavlja Kopenhagen kao jednu od vodećih prestonica u oblasti održive arhitekture. Kopenhagen je međunarodno priznat zbog svog eko profila i održivost i lider je u ovoj oblasti, a vrednosti visokog nivoa životne lagodnosti, zdrave okoline i generalne ekonomske sigurnosti su se decenijama promovisale u Danskoj. Nadamo se da ćete uživati u izložbi i od srca vam zahvaljujemo na dobrodošlici, rekla je između ostalog,  Marijana Gade Topak.

Izložba će biti otvorena do 20. avgusta.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije