Međunarodni festival kamerne muzike održan u Vršcu

Međunarodni festival kamerne muzike održan u Vršcu

Autor :  sep 08, 2017

U Vršcu je održan prvi Međunarodni festival kamerne muzike. Umetnički direktor i organizator festivala je vrščanka Kristina Sočanski, pijanistkinja koja živi i radi u Norveškoj. Koncerti su bili izuzetno posećeni, a zadovoljstvo su izrazili i izvođači iz celog sveta.

Najlepša dela čuvenih kompozitora Verdija, Pučinija, Belinija i drugih Vrščanima su izvodili muzičari iz Kine, Danske, Norveške i Srbije. Festival je trajao četiri dana i to na različitim lokacijama-katoličkoj katedrali Svetog Gerharda, gradskom muzeju i vinariji Sočanski.

Za Vrščane ovo je bila jedinstvena prilika da mogu da čuju renomirane muzičke umetnike, između ostalih i nemicu Hele Kristensen, sopran, koja isti program zajedno sa Kristinom Sočanski izvodi u Njujorku.

Ideja o organizovanju festival potekla je od pijanistkinje Kristine Sočanski, koja živi i radi u Norveškoj, ali je rođena Vrščanka. Želeći da spoji svoje dve ljubavi - vino, kao tradiciju grada u kojem je rođena i muziku, organizovala je ovaj festival, na zadovoljstvo Vrščana.

Svi koncerti bili su izuzetno posećeni.Festival je organizovan sa željom da se kulturna ponuda Vršca i okoline obogati, a jedan od glavnih ciljeva bio  je promovisanje klasične muzike, kao i lokalne kulture i tradicije.

Izvor: rts.vrsac

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije