Koncert pijaniste Đermanović Aleksandra u Konkordiji
Odštampajte ovu stranicu

Koncert pijaniste Đermanović Aleksandra u Konkordiji

Autor :  okt 09, 2017

Muzička škola "Josif Marinković" u četvrtak 12. oktobra, sa početkom od 18 časova, u velikoj sali muzeja "Konkordija" organizuje pijanistički koncert Đermanović Aleksandra.

Aleksandar Đermanović je pijanista trenutno na doktorskim studijama na Akademiji umetnosti u Novom Sadu pod mentorstvom dr Dorian Leljaka i na specijalističkim studijama u Salyburgu na Mocarteumu u klasi profesora Žak Ruviea (Jacques Rouvier).

Prethodno je završio master studije i prestižne studije Artist diplome na Kraljevskom muzičkom koledžu u Londonu u klasi profesora Iana Džonsa (Ian Jones) i Dmitri Alekseeva  (Dmitri Alexeev). Tokom školovanja bio je dobitnik pune RCM stipendije (Royal College of Music), pune ABRSM stipendije, kao i podrske Lee Abbey nagrade i Henry Wood fonda.

Takođe je bio stipendista Geri i Elenor Bras fonda (Gary and Eleanor Brass) i Leverhulm studentske stipendije (Leverhulme Postgraduate Studentship). U Srbiji je završio osnovne i master studije u klasi profesora  dr Doriana Leljaka na Akademiji umestnosti u Novom Sadu gde trenutno radi kao stručni saradnik i Isidor Bajić muzičku školu u klasi profesorke Tatjane Vukmanović.

Aleksandar je nastupao u salama po celoj Evropi: Rachmaninoff sala (Moskva), U Londonu u salama poput: Royal Albert Hall, Wigmore Hall, Steinway Hall, Purcell Room u Queen Elisabeth Hall, Cadogan Hall, St. Martin’-in-the-Fields, Francuski institut (Koncert je snimao BBC3 radio), Amaryllis Flemming Concert Hall, Pump-room Hall (Bath), Assembly Hall (Tunbridge Wells), Assembly House (Norwich),  koncertnim dvoranama u Skanderborgu i Viborgu u Danskoj, u Beogradu u Velikoj Sali Kolarčeve zadužbine itd.

Nastupao je sa orkestrima poput Royal Tunbridge Wells Symphony Orchestra, Youth Musicians Symphony Orchestra, City of Rochester Symphony Orchestra, Lokrian ansamblom kao i Kameratom Akademikom.

Osvajao je nagrade na međunarodnim i domaćim takmičenjima poput:  Citta di San Donna di Piave (Italija) – 3. nagrada, Sheepdrove International Piano Competition (Engleska) – 3. nagrada, Memorijal Isidor Bajić (Novi Sad) – 1. nagrada, Memorijal Dr Vojislav Vučković (Beograd) – 1. nagrada, Međunarodni  festiva slavenske muzike (Moskva) – Laureat drugog stepena, Šabac internacionalno takmičenje – 1. Nagrada, kao i 1. nagrada i titula Laureata na Republičkom takmičenju u Beogradu kako solistički tako i u kamernim sastavima.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"