"Vedran Ferizović trio" 12. oktobra u Vršcu

"Vedran Ferizović trio" 12. oktobra u Vršcu

Autor :  okt 11, 2017

Koncert sastava "Vedran Ferizović trio" u Vršcu, zakazan je za četvrtak 12. oktobar od 20h, u sali bioskopa Kulturnog centra Vršac.

"Vedran Ferizović trio", dobio je sufinansiranje od organizacije Sokoj, u čijem su projektu naznačena četiri koncerta: KC Rex - Beograd, KCNS - Novi Sad, KC - Sombor i KC Vršac. 

Trio Vedrana Ferizovića nastao je 2014. godine. 

Istrumentalna postavka trija, (gitara i glas, kontrabas, klarinet), zamišljena je tako da kontrabas i gitara zauzimaju prostor bas linija, harmonije i ritma, dok je komentarisanje i dopunjavanje teksta prepušteno slobodnim klarinetskim deonicama. Tekstovi pokrivaju polja ljubavnih, urbano - filozofskih i socijalnih tema izražavajući se raznolikim stihom, sentimentom, ironijom, prepričavanjem, šalom, rodoljubljem, itd. Muzika je stilski prilagođena tekstu pa samim tim i ona varira u pogledu harmonije, ritma, melodije, mira i nemira.

Sa Vedranom Ferizovićem nastupaju Ervin Malina (kontrabas i bas gitara) i Vasa Vučković (klarinet). Trio je svoju premijeru imao u KCNS u martu 2015. godine. Od tada nastupaju u Novom Sadu, Beogradu i većim gradovima Vojvodine, u klubovima i kulturnim ustanovama koje organizuju programe autorske muzike. 

Vedran Ferizović je diplomirani girarista, kantautor, pesnik, osnivač i frontmen benda JAL (Josip A Lisac). Nastupa u zemlji i bivšim republikama regiona. Profesor je gitare u muzičkoj školi “Isidor Bajić” u Novom Sadu.

Svoj celokupni rad podveo bi pod termin „prepričavanje”, ne u smislu neodređenosti i udaljavanja od suštine ili istine, već kao komentarisanje i obeležavanje stvarnosti, subjektivnosti, misli i snova vremena u kojem stvara. Opomena na bivstvo jedinke i neprestano zaokupljivanje duha njegove su vodilje. Rođen je u Sarajevu 1984.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije