Izložba fotografija "Moj život je moja poruka - Mahatma Gandi" otvorena do 24. novembra

Izložba fotografija "Moj život je moja poruka - Mahatma Gandi" otvorena do 24. novembra

Autor :  nov 20, 2017

Gandijev nacionalni muzej iz Nju Delhija i Ambasada Indije u Beogradu u saradnji sa Kulturnim centrom Vršac organizovao je izložbu fotografija "Moj život je moja poruka - Mahatma Gandi". Izložba može da se pogleda do 24. novembra.

"Ti moraš biti promena koju želiš videti u svetu"- govorio je Mahatma Gandi, veliki pobornik ideje nenasilja. Jedan je od osnivača savremene indijske države i ubraja se u najfascinantnije ličnosti XX veka.

Njegov nenasilni istup protiv diskriminisanja u Južnoj Africi i Indiji, zajedno sa učenjem koje je rezultiralo iz toga, učinili su ga jednim od najbitnijih uzora čovečanstva.

Detalji iz njegovog života mogu se videti na izložbi originalnih fotografija koje svedoče o njegovom liku, delu i porukama.

Velikom broju prisutnih na otvaranju izložbe obratili su se ambasadorka Indije u Srbiji Narinder Čohan, članica Gradskog veća zadužena za kulturu Nataša Maljković Čonić i direktor Kulturnog centra Vršac Davor Stojković.

gandi izložba kc nov 2017

 

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije