Izložba slika Vasilija Vase Dolovačkog sutra u Vršcu

Izložba slika Vasilija Vase Dolovačkog sutra u Vršcu

Autor :  dec 11, 2017

Galerija Caffe Galerijana povodom svog trećeg rođendana, sutra 12. decembra u 19 sati, organizuje izložbu slika Vasilija Vase Dolovačkog.

 

Veliki slikar i profesor slikarstva Vasa Dolovački,  jedan je od najvećih slikara savremene srpske figuracije, i ima preko 50 samostalnih izložbi.

Svojim slikama publiku uvodi u svet pune misaone zrelosti, u svet punog nepogrešivog vladanja slikarskom materijom.

Vasilije Vasa Dolovački rođen je 22. aprila 1960. god. u Bavaništu, opština Kovin. 1984. godine je diplomirao na fakultetu Likovnih Umetnosti u Beogradu u Klasi Prof. Zorana Petrovića. 1989. godine je diplomirao na postdiplomskim studijama na akademiji u Beogradu u klasi Prof. Mirjane Mihać. 1992. godine postaje član ULUS-a. Topla i sočna paleta, meka, eterična osvetljenja, tonska slivenost, drhtave senke, pigment koji pulsira su osnove Vasinog slikarstva.

Iz slike u sliku on kontinuira, kultiviše i organski razvija najlepše vrline svog kolorizma po kome je prepoznatljiv i nedostižan u korpusu savremenog srpskog figurativnog slikarstva.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije