Grad Vršac pokrovitelj 23. pesničke nagrade Vasko Popa

Grad Vršac pokrovitelj 23. pesničke nagrade Vasko Popa

Autor :  dec 25, 2017
Grad Vršac biće pokrovitelj  23. najprestižnije nagrade za pesničko stvaralaštvo na srpskom jeziku, nagrade Vasko Popa koja će, kako je najavljeno, svečano biti uručena u petak, 29. decembra, tačno u podne, u Gradskoj kući u Vršcu.
  
Žiri u sastavu Jovan Zivlak, predsednik, Slavomir Gvozdenović, Vladimir Gvozden, Radomir Andrić i Duško Novaković, članovi, poglasio je juna meseca u Beogradu, za najboju, objavljenu  u 2016.godini, u konkurenciji 85 pesničkih knjiga, zbirku pesama Adama Puslojića pod nazivom "Somnabulia Balcanica" izdavačke kuća "Leksika" iz Negotina. 
Nagrada  VASKO POPA se sastoji od povelje i novčanog iznosa. Grad Vršac inače, pokrovitelj ove najprestižnije nagrade za pesničko stvaralaštvo na srpskom jeziku, na inicijativu i po dobroj volji gradonačelnice Vršca Dragane Mitrović, stao je u celosti  iza svog i najznačajnijeg srpskog pesnika moderne poezije druge polovine dvadesetog veka, nesuđenog nobelovca Vaska Pope, kaže vlasnik Agencije Đorđević, koja je osnivač prestižne Nagrade za književnost Vaso Popa, 
 
Svečanost dodele nagrade, priređuju Grad Vršac i osnivač nagrade, Agencija Đorđević .
Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije