Dokumentarni film "Baba Anujka" sutra u Kulturnom centru

Dokumentarni film "Baba Anujka" sutra u Kulturnom centru

Autor :  mar 08, 2018

Kulturni centar Vršac u  petak 9. marta od 18h, u Kulturnom centru Vršac, počinje prikazivanje ciklusa dokumentarnih filmova vršačkog režisera Đure Mrđe.

Prvi će biti prikazan film "Baba Anujka"

Film govori o  čuvenoj trovačici iz Vladimirovca koja je u svojoj dugoj karijeri otrovala više od dve stotine ljudi. Nakon projekcije, o filmu i baba Anujki govoriće književnik Dušan Belča, koscenarista filma, prof dr Šimon Đarmati, autor knjige „Baba Anujka - vračara iz Vladimirovaca" i Đura Mrđa, autor i reditelj filma.

Đura Mrđa je vršački tv autor i režiser koji je više od 35 godina aktivan na polju televizije, filma i pozorišta. Bio je dugogodišnji glavni i odgovorni urednik dokumentarnog i dramskog programa na RT Vojvodine i veoma plodan tv autor na RTS-u u periodu od 1985. do 2005. godine kada je realizovao preko dve hiljade televizijskih emisija različitih žanrova. Dobitnik je više nagrada na domaćim i stranim festivalima u kategorijama dokumentaekologije, reportaže.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije