Izložba skulptura Miodraga Rogana u Kulturnom centru Vršac

Izložba skulptura Miodraga Rogana u Kulturnom centru Vršac

Autor :  mar 13, 2018

Kulturni centar Vršac u četvrtak 15. marta, organizuje izložbu skulptura Miodraga Rogana. Otvaranje izložbe zakazanon je za 18 časova u  velikoj galeriji Kulturnog centra Vršac.

Miodrag Mišo Rogan rođen je 1966. godine, završio je Fakultet primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu, a izlagao je na više samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Značajan broj njegovih skulptura nalazi se u javnim prostorima.

Važan element u nastajanju umetničkih oblika i delovanje kroz modele promišljanja o formi predstavlja vid aktivnosti poetskog kapaciteta i iskustvene estetike i njenog kompozita. Kontinuirano delovanje se neprekidno razvija kao pulsirajući organizam koji istražuje, kreće se, osvaja, transformiše se, i na taj način služi za aktiviranje glavnog rezervoara umetničke celosti gde bivstuje ideja. 

Ideja je glavni pokretač odnosa ličnog i estetskog i definiše stvarnost i poimanja umetničkog u sebi.

Tražiti i pronalaziti ideje iznova i njihova realizacija je pitanje trajanja i postojanja.

Njegova filosofija se trudi jedino da ga učini bliskim samom sebi. Njegov cilj nije da konstruiše jedan svet u kome bi mogao da ne postoji, niti da postavi univerzalne klasifikacije. Ali, izvući ga na njegovu svetlost, učiniti da zaigraju njegove opruge, ujediniti ono što okolnost ne ujedinjuje, razjediniti ono što je slučaj sjedinio, ublažiti njegovu neodređenost, pružiti se da bi našao svoje granice, ograničiti se u opštem i odbaciti se čitav

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije