Forest Cinema: Film "Nož u vodi" na Vršačkom bregu

Forest Cinema: Film "Nož u vodi" na Vršačkom bregu

Autor :  jul 19, 2018

Klub ekstremnih sportova "Izazov" iz Vršca, u okviru programa Forest Cinema, u subotu 21. jula, sa početkom od 21 sat, organizuje projekciju filma "Knife in the Water" (Nož u vodi).

 
"Nož u vodi" je poljski crno-beli igrani film snimljen 1962. u režiji Romana Polanskog, poznat kao njegovo prvo celovečernje ostvarenje, ali i jedno od najuticajnijih u istoriji poljske kinematografije.

Po žanru je drama sa primesama trilera. 

Nož u vodi se odlikovao za tadašnju kinematografiju neobičnom minimalističkom strukturom, s obzirom da se u njemu pojavljuje samo troje likova. 

Nož u vodi je prikazan na venecijanskoj Mostri gde je dobio nagradu FIPRESCI, ali sledeće godine je nominiran za Oscar za najbolji strani film. To je omogućilo Polanskom da nastavi karijeru na Zapadu i sledećih nekoliko decenija postane jedan od najuglednijih svetskih sineasta

Forest Cinema je mali bioskop na otvorenom, koji se nalazi na adresi  Kluba ekstremnih sportova "Izazov", Topovski put bb.
 
Dodatne informacije o aktivnostima Kluba i o projekcijama u okviru Forest Cinema, dostupne su na brojevima telefona 069 191 29 35 i 063 831 79 40.
forest projekcija 2018 jun breg iyayov bioskop 8765

 

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije