Član vršačkog paraglajding kluba "Berkut" Dragomir Milićević vicešampion Državnog prvenstva Srbije

Član vršačkog paraglajding kluba "Berkut" Dragomir Milićević vicešampion Državnog prvenstva Srbije

Autor :  avg 21, 2017

Član vršačkog paraglajding kluba Berkut Dragomir Milićević osvojio je drugo mesto na Državnom prvenstvu Srbije u paraglajdingu, disciplina prelet-sport klasa. 

Prvenstvo je održano na Kopaoniku u periodu od 14. do 19. avgusta. Za to vreme održana su tri zadatka od 65, 79 i 91 km. 

Zadaci su se održavali na potezu Kopaonik, poletišta Kokorocac i Jadovnik prema Raškoj, Novom Pazaru i Sjenici na Pešterskoj visoravni. 

Prvog takmičarskog dana 15. avgusta jak vetar je uticao da se trka prekine, što je po rečima Milićevića u znatnoj meri uticalo da plasman bude još bolji. 

Samo takmičenje održano je zajedno sa Državnim prvenstvom Poljske i u obe klase open i sport bilo je 138 takmičara a sama sport klasa brojala je ukupno 80 pilota iz Poljske i Srbije gde je Milićević u ukupnom plasmanu zauzeo 11. mesto. 

Ostala dva člana paraglajding kluba Berkut koja su učestvovala,Dragodin Milovanović i Dragan Popov zauzeli su 5, odnosno 13. mesto među srpskim pilotima u sport klasi.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije