Klubovi iz Druge ABA lige igraće domaće prvenstvo

Klubovi iz Druge ABA lige igraće domaće prvenstvo

Autor :  blic.rs okt 05, 2017

Uprkos protivljenju da naredne sezone igraju domaću ligu, Vršac, Dinamik i Borac, članovi Druge ABA lige, ipak će morati da se priključe takmičenju ostalih srpskih ekipa.

Kako Blicsport saznaje, od nacionalnog je interesa da ove tri ekipe paralelno igraju i regionalnu i domaću ligu, što je i konačna odluka državnih sportskih organa.
 

Takođe, u obrazloženju odluke stoji da se ova tri kluba finansiraju iz državnog budžeta, pa samim tim i nemaju pravo da svojevoljno odustanu od nacionalne lige i jednom nedeljno igraju samo utakmice regionalne.

Uz to, postoji mogućnost da se i Mega Bemaks i FMP uključe u KLS ligu, pošto ne nastupaju na evropskoj sceni ove sezone, pa je mišljenje da bi njihovo prisustvo, kao članova prve ABA lige, dodatno pojačalo domaće elitno takmičenje.

Podsetimo, ovo se ne odnosi na Crvenu zvezdu i Partizan, pošto crveno-beli igraju Evroligu, a crno-beli Evrokup.

Košarkaški savez Srbije je tako dobio ovu bitku, jer je na vreme upozoravao klubove da ne prave ove jednostrane odluke, a u sredu je i okupio predstavnike Dinamika, Borca i Vršca kako bi ih upozorio na eventualne sankcije.

Izvor: Blicsport.rs / Foto: A. Dimitrijević / RAS Srbija
Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije