Šah klub "Bora Kostić" ukupni pobednik Banatske lige za 2017. godinu

Šah klub "Bora Kostić" ukupni pobednik Banatske lige za 2017. godinu

Autor :  okt 10, 2017

Ekipa vršačkog ŠK "Bora Kostić" ukupni je pobednik Banatske lige za 2017. godinu. Vrščani su u u finalu play off-a pobedili ekipu Bate Ćosića iz Opova rezultatom 4:2 , osvojivši pehar i pravo nastupa u višem rangu.

Ekipa Vršca koju je sastavio kapiten mk Mitrovanov Đorđe danas je igrala sjajno i ni u jednom trenutku ni na jednoj tabli nije stajala slabije. Prvo je sjajni vršački omladinac mk Milić Ilija zabeležio pobedu  i tako pokazao svoj blistavi talenat i kvalitet kao i da je jedan od dva najbolja omladinca u čitavoj ligi. Igrao je preduzimljivo i aktivno crnim figurama, kaznio pogreške protivnika u otvaranju i precizno realizovao tako stečenu prednost.

Pobedom u finalu play offa šahisti vršačke ekipe Bora Kostić su obezbedili pobednički pehar koji će im uručiti ŠSV negde u februaru sledeće godine a isto tako obezbedili su i pravo nastupa u višem rangu  – u Drugoj ligi Srbije grupa Vojvodina.

Hoće li to pravo ovoga puta iskoristiti ili će kao i prethodnih godina prepustiti nekoj drugoj ekipi (možda baš Bati Ćosiću iz Opova) nastup u ovom jakom takmičenju zavisiće pre svega od finansijskih mogućnosti a isto tako i od mogućnosti igrača prvotimaca kluba da odvoje vreme za ovo zahtevno takmičenje koje se igra na jednom mestu tokom sedam dana a dva dana se igra čak po dva kola dnevno što je izuzetno naporno za takmičare.

Opširnije možete pročitati: OVDE

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije