Šahovski klub "Bora Kostić" nagradio najuspešnije takmičare

Šahovski klub "Bora Kostić" nagradio najuspešnije takmičare

Autor :  jan 05, 2018

Šahovski klub "Bora Kostić" je na svojoj godišnjoj skupštini kluba analizirao rezultate u 2017. godini i dodelio priznanja za najuspešniji rezultat u sastavu takmičarske ekipe šah kluba "Bora Kostić" tokom takmičenja u ligi 2017. godine.

Priznanja su uručena senioru mk Lazaru Petroviću i omladincu mk Milić Iliji.  

Takođe, dodeljeni su trofeji i nagrade – pehari i medalje za postignute rezultate takmičarima koji su pobednici prvog „Jesenjeg kupa Vršca“ odigranog nedavno u klubu. 

Nagrade su primili:  za prvo mesto fm Boško Đonin, pehar i zlatna medalja, za drugo mesto mk Petrović Laza srebrna medalja  i za treće mesto mk Rankov Pera bronzana medalja.

Priznanja i nagrade je uručio velemajstor Boban Bogosavljević.   

Priznanja za izuzetan doprinos šahu u Vršcu i šah klubu "Bora Kostić" uručena su prvotimcima veteranima Svetislavu Karasiju i Zoranu Popovu, najstarijim aktivnim članovima takmičarske ekipe kluba, mk Svetislavu Karasiju je priznanje uručio fm Boško Đonin a odloženo je uručenje istovetnog priznanja mk Popov Zoranu jer on nije mogao da dođe iz zdravstvenih razloga.

Jedan od predloga na skupštini od strane mk Vojna Pau iz šah kluba "Unirea" Ritiševo je da se prvenstvo kluba ove godine rejtinguje i skupština je dala načelnu saglasnost. 

Kako je istaknuto, prvenstvo će se rejtingovati ako igrači  koji će se prijaviti za prvenstvo kluba 2018. budu izrazili želju da se ovo takmičenje rejtinguje,  sredstva potrebna za rejting taksu i administriranje izdvojiti iz iznosa predviđenog za nagradni fond prvenstva ili prikupljanjem participacije od učesnika prvenstva.

Klub je iskoristitio svoje pravo da bez kvalifikacija uvrsti u tabelu svoje najstarije zaslužne takmičare Karasija, Miloševa  i perspektivnog omladinca Milić Iliju. Takođe je u tabelu uvršten ljubitelj šaha koji je redovan posetilac kluba Mile Pupavac.

Skupštini je prisustvovao veliki broj članova kluba i ljubitelja šaha a oni su nakom skupštine takođe ostali kao posmatrači i  kibiceri  da prate ovaj zanimljiv turnir.

Takođe u centralnoj prostoriji  kluba je postavljena izložba „40 godina za šahovskom tablom“ posvećena prvoj tabli i jednom od rezultatski najsupešnijih i po igračkom stažu najvernijih klubu i vršačkom šahu, majstoru FIDE Bošku Đoninu gde je izložen materijal koji prati tih 40 godina i njegove uspehe a  izloženi su i eksponati – pehari, medalje, dokumenti iz te bogate takmičarske prošlosti.

Nakon skupštine odigran je  brzopotezni završni godišnji finalni turnir najboljih brzopoteznih igrača koji su tokom godine na mesečnim brzopoteznim turnirima izborili pravo da nastupe na ovom finalnom turniru.

20godisnji brzopotezni 30 12 2017

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije