Vršački "Lavovi" ove sezone u Trećoj ligi Srbije

Vršački "Lavovi" ove sezone u Trećoj ligi Srbije

Autor :  mar 19, 2018

Vršački Klub američkog fudbala "Lavovi" (KAF "Lavovi") ove sezone će se takmičiti u Trećoj ligi Srbije.

U Trećoj ligi Srbije ove sezone igraće ukupno šest ekipa, što je za dve ekipe manje nego prošle godine, jer su od takmičenja su odustale ekipe iz Bečeja i Niša – Vidre i Imperatori.

Klek i Kraljevo su se preselili u Drugu ligu Srbije, a "novi" timovi dolaze iz Vršca i Pančeva. 

Naime, vršački Lavovi su prošle godine pauzirali u seniorskoj tackle konkurenciji, a ove se vraćaju, dok su Panteri uputili molbu komesaru za takmičenje da se umesto u najvišem rangu ove sezone takmiče u Trećoj ligi Srbije zbog podmlađene ekipe.

Kako su sve ekipe geografski relativno blizu jedna druge, nije postojala potreba razdvajanja u dve grupe, kao prošle godine, te će svi igrati jednokružno, svako sa svakim. 

Kada se okonča ligaški deo prvenstva, prve četiri ekipe igraće u polufinalu, a pobednici tih duela sastaće se u finalu. Pobednik Treće lige Srbije iduće godine igraće u višem rangu, dok će vicešampionska ekipa igrati baraž meč za popunu Druge lige Srbije s petoplasiranim timom iz tog ranga.

Treća liga Srbije počinje 24/25. marta, a nakon odigranih pet kola, regularni deo sezone okončaće se 26/27. maja. Polufinala, finale i baraž igraće se tokom juna.Finalni meč zakazan je 16/17. juna, a pobednik tog deula izboriće direktan plasman u viši rang naredne godine.

Pogledajte raspored utakmica:

Prvo kolo, 24/25. mart:
Sharks – Lavovi
Bedemi – Panthers
Pirates – Hawks

Drugo kolo 14/15. april:
Lavovi – Hawks
Panthers – Pirates
Sharks – Bedemi

Treće kolo 28/29. april:
Bedemi – Lavovi
Pirates – Sharks
Hawks – Panthers

Četvrto kolo 12/13. maj:
Lavovi – Panthers
Sharks – Hawks
Bedemi – Pirates

Peto kolo 26/27. maj:
Pirates – Lavovi
Hawks – Bedemi
Panthers – Sharks

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije