Filmska prezentacija projekta i rezultata školice "Živi zdravo" 11. juna u Vršcu

Filmska prezentacija projekta i rezultata školice "Živi zdravo" 11. juna u Vršcu

Autor :  jun 09, 2018

Sportski savez Vršac i grad Vršac, u ponedeljak 11. juna organizuju program prezentacije upravo završenog projekta Sportske školice "Živi zdravo".

Prezentacija će, kako je najavljeno, biti održana u Kongresnoj dvorani Centra Milenijum, od 19 časova.

Program prezentacije podrazumeva predavanje i projekciju filma snimljenog tokom realizacije projekta.

- Na predavanju će javnosti biti predočeni podaci merenja obavljenih u okviru projekta, a jedna od tema prezentacione večeri je "Bavljenje sportom - koliki intezitet i obim treninga se predlaže za predškolski uzrast“.

Da podsetimo, realizacija projekata  besplatne Sportske školice "Živi zdravo", namenjene mališanima koji borave u vrtićima PU "Čarolija", počela je u februaru, a kako ističu realizatori projekta, adaptacija dece na režim treninga je prošla vrlo brzo, sa zavidnim rezultatima.

Projekat Sportskog saveza Vršac , podržao je grad Vršac.

- Deca su se upoznala sa prirodnim oblicima kretanja, vežbama oblikovanja i imala su priliku da nauče formacije sa kojima će se susresti sa polaskom u školu. Mališani su prošli kroz veliki niz testova, a dobijeni rezultati su jedan od pokazatelja kakva je suituacija u Vršcu po pitanju gojaznosti, posturalnog statusa i odnosa mišićne mase. Projekat je realizovan u svih sedam objakata PU "Čarolija" u kojima je dva puta nedeljno, vežbalo 360 mališana.

Stručni članovi školice sportova su bili profesori sporta i fizičkog vaspitanja koji su, kontrolisano, po planu i programu realizovali ovaj projekat. 

- Ovo je primer prvog projekta na nivou Vojvodine koji se profesionalno bavi razvojem motoričkih sposobnosti u predškolskom uzrastu. Ovom priklikom se zahvaljujemo Gradu, Sportskom savezu Vršac, PU "Čarolija", Sportskom savezu Vojvodine, Pokrajinskom zavodu za sport i medicinu, Udruženju "Parakvad VŠ" , i svim trenerima koji su učestvovali u realizaciji projekta.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije