Veterani VAK 1926 na trci u Kuli

Veterani VAK 1926 na trci u Kuli

Autor :  jun 20, 2018

Veteranska sekcija Vršačkog atletskog kluba 1926 (VAK 1926) učestvovala je na 10. Trci prijateljstva u Kuli.

Trku, koja je ujedno bila i Državno prvenstvo na 10km na putu, organizovao je AK Hajduk maraton tim Kula. 

- Veterani našeg kluba  redovno učestvuju na trkama širom naše zemlje, ne samo da bismo zabeležili nove rezultate, već i zbog kolegijalnosti sa našim atletskim kolegama, koji i individualno, ali i u okviru svojih klubova redovno učestvuju na takmičenjima koje organizuje VAK 1926 uz svesrdnu pomoć grada Vršca i Sportskog saveza. Trka u Kuli je bila još jedno veliko iskustvo za sve nas. Moram da istaknem da je organizator takmičenja u Kuli, osim trke na 10km, organizovao i trku na 5 km kao, ali i trku za najmlađe. To je veoma važno reći, jer i naš klub VAK 1926 konstantno radi na afirmaciji atletike, i veliku pažnju poklanja mladima i deci, koja ostvaruju sjajne rezultate promovišući i svoj klub i svoj grad, kaže za portal eVršac, predsednik VAK 1926 Nenad Habibović. 

Da podsetimo, Vršački atletski klub 1926 (VAK 1926) tokom godine domaćin je i organizator tri atletske manifestacije: Vršačkog belog krosa, senzacionalne Trke uz stepenice i Grožđebalskih uličnih trka.  

U narednoim periodu, veterani VAK 1926 nastupiće i na Pančevačkom polumaratonu, polumaratonu u Rakovici, Zrenjaninu i kao i na trca od 33 km u Novom Sadu.

- Iako je oformljen daleke 1926. godine, VAK 1926 ove godine, slavi 15 godina, od svog ponovnog osnivanja. To je još jedan razlog zbog čega ćemo i dalje raditi na promociji atletike i grada Vršca, kako kroz manifestacije koje organizujemo, tako i sportskim rezultatima, ističe za portal eVršac, Nenad Habibović.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije