Uskoro školske svlačionice i učenički klub u Poljoprivrednoj školi

Uskoro školske svlačionice i učenički klub u Poljoprivrednoj školi

Autor :  jan 12, 2017

Poljoprivredna škola Vršac dobila je sredstva od Fondacije Divac za realizaciju dva školska projekta. Reč je o projektima opremanja prostorija "Učeničkog kluba" i rekonstrukciju školskih svlačionica. Radovi na njiihovoj realizaciji su u toku, a kako je najavljeno završetak je planiran za polovinu februara.

- Mi imamo dobru fiskulturnu salu koja je u standardima košarkaškog terena bez gledališta, međutim nemamo školske svlačionice. Tako da ćemo sada, rekonstukcijom prostorija u kojima su nekada postojali tuševi, dobiti i ove prostorije koje su od velikog značaja za sve đake, kaže direktor Poljoprivredne škole "Vršac" Srđan Kliska.

Fondacija Divac je  za ovu rekonstrukciju obezbedila sav neophodan materijal, kao što su vrata, cigle, pločice i lepkovi, a same radove finansira škola sopstvenim sredstvima.

Bez naslova

Osim ovog projekta, u školi će biti napravljen i "Učenički klub". Učenicima je u pisanju projekta za fondaciju Divac maksimalno pomogao profesor Jano Sič, koji je ujedno i jedan od koordinatora rada učeničkog parlamenta naše škole.

- Ideja je da on bude smešten u pordumskom delu zgrade, u delu nekadašnjih prostorija hemijske laboratorije, koja je nedavno izmeštena i otvorena na prvom spratu, zahvaljujući Gradu Vršcu, koji je za tu namenu opredeliko sredstva samodoprinosa, kaže Kliska.

Poljoprivredna škola je nedavno je dobila i sredstva od Fondacije Divac za projekat obremanja hodnika školske zgrade školskim klupama. U ovoj investiciji učestvovali su i roditelji đaka sa takozvanim učeničkim dinarom, ali i škola spopstvenim sredstvima.

DSC06356

Svi radovi, kako je najavljeno, trebalo bi da budu završeni do sredine narednog meseca, tačnije do 14. februara kada Poljoprivredna škola "Vršac" proslavlja svoju slavu Svetog Trifuna.

 

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Jun 2018 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30