Visokoj školi "Mihailo Palov" odobrena sredstva za razvojno-istraživački projekat

Visokoj školi "Mihailo Palov" odobrena sredstva za razvojno-istraživački projekat

Autor :  jun 14, 2017

Visokoj školi strukovnih studija za vaspitače "Mihailo Palov" iz Vršca, odobrena su sredstva na osnovu Javnog konkursa za finansiranje razvojno- istraživačkih projekata visokih strukovnih škola sa teritorije AP Vojvodine u 2017. godini

Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučno-istraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević uručio je juče ugovore predstavnicima akreditovanih visokih škola strukovnih studija.

Na konkursu, za čiju realizaciju je predviđeno pet miliona dinara, odobreno je deset predloga projekata sa devet visokih škola strukovnih studija, od čega je ugovore dobilo pet visokih škola za obrazovanje vaspitača, iz: Sremske Mitrovice, Novog Sada, Vršca, Subotice i Kikinde i četiri visoke strukovne škole iz Novog Sada, Zrenjanina, Subotice i Sremskih Karlovaca.

Čestitajući rukovodiocima razvojnoistraživačkih projekata, Milošević je istakao da je ideja za raspisivanje ovog konkursa potekla od samih predstavnika visokih škola i da je osim naučno-istraživačkih projekata koji su privilegija instituta i fakulteta, Pokrajinska vlada prepoznala značaj razvojnoistraživačkih projekata, koji se po prvi put finansiraju i koji su namenjeni isključivo visokim strukovnim školama.

- Privreda u najširem, predstavlja i kvalitet ljudi sa kojima radimo, kako njihovo obrazovanje, tako i njihovo vaspitanje. Sve zajedno treba da doprinese novoj vrednosti i trendu razvoja koji ne proističe iz takozvane „socijalne ekonomije“, nego iz razvojne, one koju stvaraju inovacije i nova rešenja, a nastaju u okviru instituta, visokih škola i fakulteta“, rekao je Milošević i najavio da će u narednoj godini bdžet za ovaj konkurs biti uvećan za 10 do 20 odsto.

Izvor: dnevnik.rs / Foto: Pokrajinska vlada

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Jun 2018 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30