MITROVIĆ: Završićemo bazen zbog građana

MITROVIĆ: Završićemo bazen zbog građana

Autor :  jun 15, 2017

Gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović saopštila je danas da će se nastaviti izgradnja bazena kog Gradskog jezera, jer nikom nije u interesu da uloženo propadne, niti da građani ostanu bez vrednog sadržaja.

- Izgradnja bazena je stala, jer je bilo potrebno srediti urbanistički i pravni haos koji su naši prethodnici ostavili. Grad Vršac je podneo krivičnu prijavu zbog zloupotreba položaja odgovornih lica na radovima prve faze izgradnje bazena na Gradskom jezeru, kaže za portal eVršac gradonačelnica Dragana Mitrović.

Pored nastavka izgradnje olimpijskog bazena, završena je prva faza rekonstrukcije Trga pobede, počinje rekonstrukcija Sterijinog sokačeta, a u planu je i završetak prve faze obnove bivšeg Doma JNA i njegovo "pretvaranje" u Kreativni generator, kao i izgradnja novog groblja.

- Rekonstrukcijom Trga pobede dobili smo kompletno uređen javni prostor u centru grada. Kada bude završen, zaokružićemo ambijentalnu celinu, koju čini niz trgova - Trg Svetog Teodora Vršačkog, Svetonikolajevska porta, Pozorišni trg, Svetosavski trg i Trg pobede, kaže Mitrović.

Gradonačelnica Vršca podseća i da je obnovljena fasada na Gradskoj biblioteci, da se završava rekonstrukcija i adaptacija bivše garnizonske ambulante u jaslice, te da će se značajno investirati i u školske i objekte u naseljenim mestima.

Sterijino sokače

- Vrščani koji žive u okolnim zgradama apeluju već dugo vremena da se ovaj deo grada uredi. Ispunićemo njihove zahteve. Kompletno ćemo urediti zelene površine, pešačke staze, parking, javnu rasvetu, atmosfersku kanalizaciju i dečje igralište, kako bi mališani iz centra grada imali gde da provode svoje slobodno vreme, kaže Mitrović.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Jun 2018 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30