Nove promene u vlasti Grada Vršca

Nove promene u vlasti Grada Vršca

Autor :  jul 14, 2017

Srpska napredna stranka, koja konstantno teži ka boljem, razmatra smene članova Gradskog veća za privrednu i obrazovanje, nezvanično saznaje portal eVršac.

Do promena bi trebalo da dođe već na prvom zasedanju Skupštine Grada u septembru, kada bi i predsednik lokalnog parlamenta Jovica Zarkula svoje mesto trebao da prepusti zameniku Nenadu Barošu.

Da podsetimo, Skupština Grada Vršca usvojila je 15. juna promenu Statuta, kojom je Gradsko veće smanjeno sa 11 na 8 resora. Predlagač ove promene bilo je samo Gradsko veće, na čelu sa gradonačelnicom Draganom Mitrović.

- Promena Statuta dovodi do rekonstrukcije Gradskog veća, tačnije do smanjenja broja resora. Cilj promene su povećanje efikasnosti i racionalizacija. Preuzimamo na sebe veći posao i upućujemo jasnu poruku svim institucijama i ustanovama, direktnim i indirektnim korisnicima budžeta da se sa novcem građana mora postupati racionalno uz maksimalnu efikasnost, rekla je za portal eVršac gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović.

Resor za zdravstvo pripojen je resoru za socijalnu politiku, a resori za infrastrukturu i turizam su ukinuti.

- U Gradskoj upravi, od dela zaposlenih u JP "Varoš" koje se gasi, formiramo Odeljenje za investicije u infrastrukturi, a deo poslova preuzeće i Kabinet. Oblast turizma pokriva Turistička organizacija Vršca, a o festivalima brinu se festivalski odbori. Oni će biti u direktnoj komunikaciji sa Većem, pa resor sam po sebi nije potreban, objasnila je Mitrović.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Jul 2018 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31