Sećate li se rada preko omladinskih zadruga? Bio je to dogovor gradskih moćnika!

Sećate li se rada preko omladinskih zadruga? Bio je to dogovor gradskih moćnika!

Autor :  Aleksandar Čupić jul 21, 2017

Draškoviću, koji je juče na privatnoj televiziji Milana Popovića zapretio lokalnoj samoupravi revolucijom poput one '91., ovo nije prvi put da diže galamu kada mu nešto nije po volji.

Da podsetimo, Drašković ne može da dobije građevinsku dozvolu na jednoj parceli "Vršačkih vinograda", jer nije titular na zemljištu. Zakon je jasan, katastar mora da se drži zakona, isto kao i komisija koja je ustanovila divlju gradnju i zatražila zaustavljanje građevinskih radova.

Prisetićemo se par sitnica iz bliže i dalje prošlosti, koje neki od nas nisu zaboravili

Godine 2002. tokom kampanje Ministarstva finansija i ekonomije "Porez je prvi korak. Sve zavisi od Vas", kroz Vršac je protutnjala konjica tadašnjeg ministra finansija i ekonomije Božidara Đelića. On je tada saopštio da je, posle "razgrtanja" računa privrednika u Vršcu, utvrđeno da je "zbog sprege privrede i inspekcije izbegnuto plaćanje poreza od 156 miliona dinara".

Đelić je istakao i da je na teritoriji Vršca registrovano 15 omladinskih zadruga preko kojih se angažuje radna snaga i isplaćuju zarade. On je naglasio da neke od njih imaju preko 4.000 zadrugara, kao i da veliki broj "omladinaca" ustvari ima po 40 i više godina. Sećate li se ovih lepih vremena?

DjindjichBabich

Na sastanku Đelića sa "istaknutim" privrednicima Vršca, Drašković je rekao da je "na nivou grada dogovoreno otvaranje omladinskih zadruga", kako bi mladi ljudi, zaposleni preko njih, "sticali radnu naviku i obučavali se za stručni rad", pa da, tek nakon toga, dobiju šansu za "pravo zaposlenje". Koliko vas je, dragi sugrađani radilo po deset i više godina preko "omladinskih zadruga dogovorenih na nivou grada"?

Drašković je tada govorio i da on "brže zida fabrike, nego što vlasti izdaju dozvole za gradnju". Đelić je upitao svoje saradnike "ko je ovaj čovek?". Za par meseci postao je član uprave jedne od Draškovićevih kompanija. Da podsetimo da je rezultat Đelićeve "konjice" bio poražavajući. Pozatvarane su brojne male i preduzetničke firme, a "mali carevi" su postajali jači.

Poseta Đelića Vršcu završila se svetskom koncertnom promocijom novog CD-a Gorana Bregovića u Centru Milenijum, kojoj je prisustvovalo još oko 1000 VIP zvanica. Bio je to uvod u razne "privatizacije", a ko je i koliko platio Bregu u Milenijumu nikada nisam saznao. 

Nastaviće se...

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Jul 2018 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31