Rodoljubovom "ne bavim se politikom" nije baš za verovati

Rodoljubovom "ne bavim se politikom" nije baš za verovati

Autor :  Aleksandar Čupić jul 24, 2017

Rodoljub Drašković, prilikom gostovanja na privatnoj televiziji njegovog prijatelja Milana Popovića, rekao je da se "ne bavi politikom". Koliko je verovati toj tvrdnji, ako se zna da je njegov brat Vuk još uvek aktuelan, a ne zaboravljamo ni učešće u "Novoj demokratiji", koju je vodio "vidra iz Valjeva" Dušan Mihajlović.

Rodoljubova "Nova demokratija" je devedesetih podržavala SPS i JUL, a onda se "prekombinovala" na DOS, da bi Mihajlović, u devedesetim potpredsednik, predsednik opštine i predsednik IO Opštine Valjevo, postao potpredsednik Vlade Zorana Đinđića i ministar unutrašnjih poslova, iako se podrška njegovoj stranci i tada smatrala statističkom greškom.

Da zanemarimo činjenicu da je Draškovića, koji je u Vršac došao sa skromnim imovinskim stanjem,  za direktora Vršačke industrije keksa postavila "politika" (direktno učešće SSRN  i komiteta, mimo volje drugih), opet se postavlja pitanje odakle sok i slatkiš njegovih firmi u avionima JAT?

Vratimo se na današnje vreme, u kojem javnost zaista ne zna šta sve ima Drašković (teškom mukom stekao od 1989. do danas, kao i svaki pošteni stanovnik Srbije), ali se pretpostavlja da su u pitanju stotine miliona evra. Za to isto vreme, šta su stekli njegovi radnici u Vršcu?

Pitali bi (dodatno) javno Rodoljuba:

1. Šta posedujete od imovine?

2. Kako ste to stekli?

3. Koliko je prosečna bruto plata Vašeg radnika u Srbiji?

4. Sećate li se Mileta Pavlovića? 

A to da se ne bavi politikom, što bi rekao narod, "neka okači mačku o rep".

Evo par pitanja na osnovu činjenica iz medija:

1. Da li se Rodoljub Drašković, u avgustu 2015. godine, pohvalio dvorcem u blizini Trebinja, iako je u tom trenutku bio dužan 16,7 miliona konvertibilnih maraka za porez u RS. 

2. Da li je bio osumnjičen da je 2008. godine fabriku čokolade u Sisku prilikom kupovine oštetio za tri miliona evra i odakle takve tvrdnje?

3. Da li je napustio Srbiju nezadovoljan uslovima poslovanja, a povod za napuštanje zemlje bila je presuda Apelacionog suda da "Takovo" plati dug Komercijalnoj banci od 12 miliona evra? Reč je o nekoliko kredita koje je on uzimao od Komercijalne banke....

4. Kako je odgovorio na pobunu javnosti iz Srbije kada smo saznali da je proizvodnja eurokrema iz Takova delimično preseljena u u Trebinje? To je, ekonomski, značilo podizanje izvoza BiH i povećanje trgovinskog deficita države, te se praktično u Srbiji eurokrem mogao kupiti samo sa deklaracijom "uvezeno iz BiH".

Od ovakvih lokalpatriota diže mi se kosa na glavi.

 Nastaviće se...

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Jul 2018 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31