Čeda zaštićeni svedok protiv poznatog tajkuna?

Čeda zaštićeni svedok protiv poznatog tajkuna?

Autor :  Aleksandar Čupić jul 26, 2017

Informacije o aktivnostima državnih organa na suzbijanju privrednog kriminala i korupcije u Vršcu dobijaju novu dimenziju - zaštićeni svedok protiv tajkuna koji se predstavlja kao dobrotvor biće Čedomir Živković, političar, povrtlar, pakeraj-majstor, izdavač skladišta, muzičar i vlasnik brojnih skupocenih nekretnina.

Pod lupom su kupovine nekretnina po ekstremno niskim cenama, sakrivene u javnosti iza dobrotvornih akcija. Kao trik u kojem mađioničar pažnju javnosti usmeri na nebitan detalj, dok izvodi uvežbanu akciju nestajanja.

Donacije su, tajkuna sa sumnjivom istorijom bogaćenja, u javnosti trebale da prikažu kao dobrodušnog i pozitivnog lika. Međutim, njegovo svakodnevno ponašanje ukazivalo je na drugi obrazac - lik je manipulant, dokazano sklon korupciji, tužibaba, cicija i krajnje loš čovek. Za njega su ljudi potrošna roba. 

Izgleda da se kod jednog prevario. 

Čeda jeste odrastao skromno, u dvosobnom stanu, ali je brzo pokazao svoje bezgranične kapacitete, pogotovo sposobnost da odjednom radi dva ili više poslova. U isto vreme bio je gradonačelnik, privrednik i agent tajkunima u raznim poslićima. Izgleda da ga je bivši prijatelj potcenio?

Imam i ja par pitanja, kojima bi mogao da se pozabavi tužilac, a za koje mu Čeda kao svedok nije potreban: Zašto tajkuni kartice za popust 50 odsto daju opštinskim ili državnim službenicima? Šta  za uzvrat očekuju od birokrata, koji sa svojom platom mogu da žive od prvog do prvog?  

Da li je moguće da službenici to nisu shvatali kao mito, te zbog toga takve "poklone" nisu prijavljivali tužilaštvu, policiji, Agenciji za borbu protiv korupcije...? 

Njihova imena znam, ali ih nikom neću reći. Prvo, nisam ništa uzeo, pa nikom nisam dužan. Drugo, nisam nikom ništa dao, pa mi niko ne duguje. Treće - nisam ja Čeda.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Jul 2018 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31