Počeo Festival "Zlatna jesen" u Gudurici

Počeo Festival "Zlatna jesen" u Gudurici

Autor :  avg 26, 2017

Festival "Zlatna jesen" u Gudurici svečano je otvoren sinoć. Festival organizuje Kulturno umetničko društvo "Vinogradar" iz Gudurice u saradnji sa Gradom i Turističkom organizacijom Vršac, i trajaće do 27. avgusta.

Festival je otvorila gradonačelnica Dragana Mitrović, istakavši značaj organizovanja ovog festivala u sredini koja osim tradicije neguje i poštuje multikulturalnost, u kojoj žive svi meštani ovog nadaleko čuvenog vinogradarskog i vinarskog sela. Takođe gradonačelnica je poželela mnogo uspeha svim učesnicima Festivala, koji osim u bogatom programu imaju priliku da se upoznaju sa lepotama i običajima našeg kraja.

fest dm otv

"Zlatna gudurička jesen"  i ove godine okupila je brojne učesnike iz domena folklorne i muzičke umetnosti, etno-turizma, kulinarstva, domaće radinosti i vinarstva po čemu je Gudurica i najpoznatija.

fest gud 2017 1

I ovo godine Udruženje "Feliks Mileker" iz Vršca, dalo je svoj doprinos manifestaciji. Ovog puta izložbom pod nazivom "Gudurica kroz vekove".

Reč je o izložbi fotografija, razglednica i artefakata koji dočaravaju bogatu istoriju ovog kraja.Izložbu koja je posetiocima predstavljena u muzeju Roberta Hamerštila, zajedno sa saradnicima obišla je i gradonačelnica Mitrović.

muzej rh gudurica

Udruženje "Feliks Mileker" ovu izložbu je realizovao u saradnji sa sa Gradskim Muzejom Vršac i Mesnom zajednicom Gudurica.

Osim izložbe "Gudurica kroz vekove",  tokom festivalskih dana, posetioci će imati priliku da obiđu i Etno ulicu u centru Gudurice, ali i da se upoznaju sa tradicionalnim i kulturnim vrednostima ovog mesta, kao što su kulinarski specijaliteti, stari zanati, suveniri i ostale rukotvorine.

Takođe brojni vinski podrumi otvorili su svoja vrata za degustaciju najkvalitetnijih guduričkih vina.

Festivalski program obuhvata i tradicionalno takmičenje u gađanju glinenih golubova, takmičenje u šahu i pikadu, takmičenje u kuvanju lovačkog gulaša, takmičenje u nadvlačenju konopca i bacanje kamena, a za najmlađe će biti organizovan maskenbal.

Pročitajte: Obezbeđene vanredne autobuske linije zbog Festivala "Zlatna gudurička jesen"

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Septembar 2018 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30