Zašto Dragana Rakić mrzi i vređa Vršac, Vrščane, Grožđebal...?

Zašto Dragana Rakić mrzi i vređa Vršac, Vrščane, Grožđebal...?

Autor :  Aleksandar Čupić avg 26, 2017

Odbornica u Skupštini Grada Vršca Dragana Rakić, koja je u naš grad došla iz Sremske Mitrovice, ne samo da ne može da se privikne na sugrađane i naše tradicionalne događaje, nego javno i otvoreno iznosi uvrede na račun Vršca. Šta je osnov te patološke mržnje, sem činjenice da su Vrščani njenu žutu kamarilu oduvali sa političke scene?

U autorskom tekstu za list "Danas", Rakićka jubilarne 60. Dane berbe grožđa, turističko-privrednu manifestaciju zbog koje u Vršac dođe i do 100.000 posetilaca - naziva vašarom i to u najnižem obliku. Čemu taj jed, ta neprimerena količina sujete i zlobe? Da li odbornici iz Sremske Mitrovice priliči da vređa Vršac i naše tradicionalne manifestacije?

Grožđebal su za Rakićku "omamljujući mirisi pečenih kobasica i pljeskavica, neodoljivi prizori jagnjića i prasića nataknutih na ražanj i neverovatno glasno ozvučenje luna-parka montiranog u centru grada", a Vrščani su "poslovično skeptični" i "posustali Banaćani". Nisi ti Sremice, još uvek pravog srela.

Rakićki, kao odbornici, smeta i što će premijerka Ana Brnabić biti počasni gost tradicionalne vršačke manifestacije. Zašto Rakićki, koja platu prima iz gradskog budžeta, smeta što će Premijerka Srbije ukazati čast našem Gradu i zašto je naziva "vašarskom zvezdom"? Redakcija portala eVršac zamoliće direktorku SBPB "DR Slavoljub Bakalović" da analizira ovakvo ponašanje i preporuči tretman - dok ne bude kasno. 

Želeći sebi da da na težini, Rakićka iz Sremske Mitrovice podseća nas Vrščane da je Vršac grad pisca Jovana Sterije Popovića, slikara Paje Jovanovića, arhitekte Dragiše Brašovana i pesnika Vaska Pope...pa da su živi i da čitaju njene baljezgarije o gradu koji su neizmerno voleli, oterali bi je u tri lepe!

Rakićka, ako ti Vršac nije dobar, a ljude očigledno ne podnosiš jer ne možeš da ih prevariš, ti lepo put pod noge...tamo gde ti je lepše!

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Maj 2018 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31