Sramotan napad žute kompanije na portal eVršac

Sramotan napad žute kompanije na portal eVršac

Autor :  Aleksandar Čupić avg 27, 2017

Žuta kompanija, lažni moralisti i pojedinci kojima je u prvom planu isključivo lični interes, nastavlja sa lažima, klevetama i spinovanjem. Ovoga puta na udaru je portal eVršac, koji je osudio mržnju i uvrede odbornice Dragane Rakić upućene Vršcu, Vrščanima i vršačkim manifestacijama.

Rakićka je u autorskom tekstu za niskotiražni list "Danas", protkanom sujetom i zlobom, vređala Vrščane i Banaćane koji su prepoznali pravo lice žute kompanije i uklonili ih sa političke scene. Portal eVršac stao je u odbranu sugrađana, a onda je DS putem svojim medija pokrenuo novu akciju obmane građana Srbije. Slično kao sa lažima o Zvonku Bogdanu.

DS je optužio portal eVršac da je napisao kako je Rakićki potrebno psihijatrijsko lečenje. Možda i jeste, neprirodne frustracije su prisutne na svakog zasedanju lokalnog parlamenta, ali mi to nismo napisali. 

Optužuju nas i za "seksističke tvrdnje". Mi to nismo napisali. Svako vidi ono što mu je u glavi. I dalje joj želimo da umesto posustalih sretne prave Banaćane, možda će promeniti mišljenje o našem Gradu i sugrađanima.

Optužuju nas i da "dobijamo" sredstva od lokalnih samouprava. Ni to nije tačno. Mi se, po zakonu, javimo na konkurs za sufinansiranje projekata, koje ocenjuje stručna komisija čije članove delegiraju novinarska udruženja. Ta sredstva se pravdaju. 

Da istaknemo i da od naše firme živi još nekoliko vršačkih firmi, tačnije više od dvadeset vršačkih porodica. Ponavljamo, svako vidi ono što mu je u glavi. A kada su ti u glavi krađa i prevare, samo to oko sebe i vidiš...

Kada smo kod finansija, porodica Rakić iz gradskog i državnog budžeta godišnje prihoduje više od TRI MILIONA dinara, što smatramo impozantnom cifrom. Uprkos tome javno blate Grad Vršac i državu Srbiju. Da nisu oni pozajmili 300.000 evra Šutanovcu? Ili su možda platili benzin Jankoviću da se vozika na skupocenoj tajkunskoj jahti?

Odbornici Rakić smeta i što će premijerka Srbije Ana Brnabić biti počasni gost na jubilarnim 60. Danima berbe grožđa, priznatoj turističko-privrednoj manifestaciji kojom se Vršac i Vrščani ponose, a Rakićka se prema Grožđebalu odnosi na degutantno uvredljiv način?! 

A ne smeta joj kada predsednica GrO DS dr Tatjana Vešović sa suprugom i decom, u ranim jutarnjim satima, u jednom od ugostiteljskih lokala u kojima se okupljaju članovi žute kompanije, PREBIJA Vrščanina A.J. i kasnije to zataškava? Dobro ste pročitali, doktorka koja je u Vršac stigla iz Beograda kao kadar JUL, sada predsednica vršačkog DS, sa celom porodicom PREBILA je jednog našeg sugrađanina. 

Rakićki ne smeta ni to što je ta ista dr Vešović dokazano učestvovala u zloupotrebi sredstava iz IPA fonda, zbog čega Opšta bolnica Vršac plaća kazne u visini od MILION dinara MESEČNO. Ove ozbiljne zloupotrebe ustanovila je inspekcija EU iz Bukurešta, ne portal eVršac. 

Da budemo jasni, veliku odgovornost snosi i Pokret VRER, koji mi ne odvajamo od DS. Za nas, to je ista interesna ekipa, što se potvrđuje iz dana u dan, kroz konstantne i veoma vešto organizovane napade na gradonačelnicu Vršca Draganu Mitrović.

Za kraj, stojimo iza tvrdnje da bi pisac Jovan Sterija Popović, slikar Paja Jovanović, arhitekta Dragiša Brašovan i pesnik Vasko Popa, da su živi, Rakićku zbog ovakvih stavova oterali u tri lepe...jer su voleli Vršac u kojem su živeli i branili ga od od ovakvih koji svuda vide "seksističke tvrdnje".

Autor: Aleksandar Čupić, glavni i odgovorni urednik portala eVršac

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Maj 2018 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31