EKSKLUZIVNO: Gradonačelnica Vršca prelomila - Zarkula odlazi u političku penziju!

EKSKLUZIVNO: Gradonačelnica Vršca prelomila - Zarkula odlazi u političku penziju!

Autor :  avg 29, 2017

Gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović donela je odluku da na sledećem zasedanju lokalnog parlamenta, koje se očekuje u prvoj nedelji septembra, predloži smenu predsednika Skupštine Grada Vršca Jovice Zarkule. Ime novog predsednika Skupštine Mitrovićeva će objaviti u narednim danima.

Posle dve decenije državni službenik Zarkula neće više biti u mogućnosti da utiče na dešavanja u Vršcu. To, ujedno, označava i kraj političkog uticaja interesne grupacije Pokret "Vršačka regija - evropska regija".

Da podsetimo, Zarkula je sredinom devedesetih, iz pravne službe "Vršačkih vinograda", političkom odlukom SPS, postavljen za prvog čoveka vršačke policije. Zatim je, posle svega godinu dana vlasti Dragice Stanojlović, postao i predsednik SO Vršac.

Posle 5. oktobra 2000. godine, kada se očekivalo da će odgovarati pred licem pravde, pre svega zbog nelegalne preregistracije javnog komunalnog preduzeća u društveno, Miodrag Babić i Ljubisav Šljivić sačuvali su ga kao direktora Centra Milenijum. 

Osnivanjem Pokreta VRER, a pre svega zahvaljujući indolentnosti Demokratske stranke koja se savršeno uklopila sa ovom interesnom grupacijom, Babić je Zarkulu 2004. godine vratio za predsednika SO Vršac. 

Potom, Zarkula je bio pokrajinski poslanik i sekretar u ministarstvu Milutina Mrkonjića, a kao član tenderske komisije uticao je i na prvu propalu privatizaciju "Vršačkih vinograda", firme u kojoj je bio i akcionar, što je bio sukob interesa koji nikada nije procesuiran.

Tokom dve decenije života na plati državnog službenika, Zarkula je stvorio impozantnu privatnu poslovnu imperiju. Pogled na njegovo imovinsko stanje, u koje nemamo uvid, verovatno bi sve ostavilo bez daha i pred ozbiljnim pitanjem - kako je stekao sve što ima, od plate opštinskog i državnog službenika?

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Maj 2018 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31