Svečano otvoren adaptiran objekat bivše vojne ambulante

Svečano otvoren adaptiran objekat bivše vojne ambulante

Autor :  avg 31, 2017

Novi objekat Dečjeg vrtića "Zvoničica", ambulante Doma zdravlja i Apotekarske ustanove Vršac, u ulici Stevana Mokranjca,  sutra 1. septembra zvanično počinju sa radom.

Tim povodom gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović sa saradnicima obišla je adaprirani objekat nekadašnje granizonske ambulante, i svečano ga otvorila.

Reč je o objektu u kome su nakon opsežnih radova adaptacije i opremanja, na oko 430 kvadratnih metara smeštene ispostave ovih ustanova.

otvaranje vrtic dom apot

Otvaranjem novog jasličnog objekta "Zvončica" Grad Vršac rešava višegodišnji problem smeštaja mališana,  koji se i u ovom trenutku nalaze na listi čekanja za upis .

Objekat se rasprostire na 300 kvadratnih metara, opremljen je najsavrenmnijim mobilijarom namenjenim i prilagođenim mališanima uzrasta od jedne do tri godine, i svaka radna soba ima  sopstveno kupatilo. U vrtiću "Zvončica" objektu predviđene su tri jaslične grupe, a ukupan smeštajni  kapacitet predvišen je za boravak 50 mališana. 

vrtic ganizon 2017

-  Reč je o investiciji u vrednosti od oko 16 miliona dinara, od kojih je 9 miliona utrošeno za adaptaciju i opremanje vrtića, dok je preostalih 7 miliona utrošeno na deo objekta u kome su smeštene ambulante Doma zdravlja i  Apoteka. Sredstava su obezbeđena iz kredita iz 2014. godine. Otvaranjem ovog objekta građani ovog dela grada imaju priliku da na jednom mestu dobiju uslugu primarne zdravstvene zaštite , ali i da svoje mališane upišu u jaslice koje su im praktično u komšiluku, rekla je gradonačelnica Mitrović.

dom apoteka garnizon 2017

Novootvoreni objekat ambulante Doma zdravlja i Apoteke Vršac rasprostire se na oko 135 kvadratnih metara.

Ambulanta Doma zdravlja takođe je prilagođena standardima koje propisuje Zakon o zdravstvenoj zaštiti, i u njoj će osim lekara opšte prakse raditi i stomatološka ambulanta, a rad ambulante odbvijaće se u dve smene.

Apoteka  je opremljena svim neophodnim medikamentima i suplementima, kao i ostalim farmaceutskim proizvodima.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Jun 2018 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30