Drašković mora da ukloni nelegalni objekat

Drašković mora da ukloni nelegalni objekat

Autor :  sep 12, 2017

Odeljenje za urbanizam gradske uprave u Vršcu izdalo je nalog firmi Rodoljuba Draškovića da ukloni nelegalno sazidani objekat na putu ka Mesiću. Razloga je više, nezvanično saznaje portal eVršac.

U gradskoj upravi saznajemo i da oni svakom investitoru žele i hoće da izađu u susret, ali da se moraju poštovati zakoni i procedure, među njima i pravila gradnje, koja, sa Draškovićeve strane,  u ovom slučaju, apsolutno nisu ispoštovana.

Drašković, koji je poznat po nelegalnoj gradnji, kojom se svojevremeno i hvalio, naložio je onima koje debelo plaća da otklone nedostatke koje su sami načinili i koji ih koče u proceduri dobijanja građevinske dozvole. Ali, oni to ili ne mogu ili ne znaju.

Šuška se i o "uštedama" koje su pojedinci "uveli" mimo znanja Draškovića, zbog kojih se sada javljaju novi ozbiljni nedostaci.

U gradskoj upravi kažu i da su dobili informaciju da ovaj objekat, čak i da ima dozvolu za gradnju, ni bezbednosno ne zadovoljava, tačnije da je nekvalitetno izgrađen, što će inspekcije proveriti u narednim danima. 

Ako se to pokaže tačnim, opravdano je postaviti pitanje kako za takav objekat izdati građevinsku dozvolu? Treba li objekat da se uruši i da neko pogine? Ko bi snosio odgovornost? Zamislite akva park ili dino park, koje Drašković najavljuje, u kojima bi se u svakom momentu nalazilo više hiljada ljudi, a koji nisu građevinski bezbedni...

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Jul 2018 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31