Više od sto hiljada gostiju posetilo vršački "Grožđebal"

Više od sto hiljada gostiju posetilo vršački "Grožđebal"

Autor :  sep 19, 2017

 

U gradu pod kulom završena je jubilarna 60. manifestacija Dani berbe grožđa – Grožđebal, a ovom trodnevnom događaju prisustvovalo je preko 100 hiljada gostiju iz Srbije, ali i susednih zemalja.

Samo iz susedne Rumunije bilo je preko 20.000 posetilaca.

Vinogradi su ove godine dobro rodili, a lokalna samouprava je odrešila kesu i svake večeri na glavnoj bini nastupili su najpopularniji pevači folk i zabavne muzike.

U Vinskoj ulici kraj Gradske kuće brojne male vinarije nudile su vino u bocama od pet litara po bagatelnim cenama, ono kvalitetnije u buteljkama od 0,7 litara bilo je skuplje, voće i grožđe prodavalo se i u po okolnim sokacima, a na “đinđuvarnicama” bilo je svega od „igle do lokomotive“.

Kraj nekadašnje autobuske stanice na dugačkom plinskom roštilju posetioci su sami pekli kobasice, mnogi su ih doneli  od kuće, za samo dve stotke, tu se nudilo pivo iz gajbi.

Pre i posle koncerata štrapaciralo se kao na nekadašnjim korzoima, a u kafanama uz zvuke tamburaša uživalo se do jutarnjih sati. Tako je bilo i u vinskim podrumima na čuvenom Putu vina prema Gudurici. 

Zadnjeg dana više hiljada ljudi je od podneva uživalo u Vršačkom karnevalu na kojem su prodefilovale brojne domaće plesne grupe iz studija, ali i vršačkih škola, zatim  iz Zrenjanina Srpske Crnje, Pančeva, Leskovca, većeg broja kulturno-umetničkih društava.

Na čelu u okićenom fijakeru sa bocom vina paradirao je čuveni Sterijin junak gradonačelnik Vinko Lozić sa novom devojkom  misicom berbe Marinom Granić iz Ritiševa i njenim pratiljama izabranim prošlog petka u hotelu „Srbija“.

Posetioci, naviše deca, uživali u  su lovu na padobrančiće sa grožđem, ali  brojnim robnim nagradama, bacanim iz aviona. A uveče Vinko Lozić je „vratio ključ grada“.

Turistički poslenici su zadovoljni realizacijom bogatog programa, posetioci bogatom ponudom, a trgovci i ugostitelji dobrim pazarom.

Izvor: dnevnik.rs / R. Jovanović

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Septembar 2018 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30