Najveći IT godišnji događaj "Znam da možemo" održava se i u Vršcu

Najveći IT godišnji događaj "Znam da možemo" održava se i u Vršcu

Autor :  sep 21, 2017

Vršac je jedan od gradova u Srbiji u kome će biti održan najveći IT godišnji događaj, "Znam da možemo".

Najveći IT godišnji događaj, "Znam da možemo", na kome se tradicionalno podvlači crta rezultata ove industrije u zemlji, predstavljaju najuspešniji domaći projekti i najavljuju nove stvari koje će obeležiti narednu godinu, biće održan 27. septembra u Domu omladine u Beogradu.

Osim u Domu omladine paralelno biće održan i u svim Startit Centrima u Srbiji (Novi Sad, Valjevo, Zrenjanin, Vršac, Inđija, Subotica) u kojima ćemo uživo biti emitovan prenos događaja, kao i u Mokrin House-u i Šapcu.
 

- Deluje da smo svi mi iz IT zajednice/industrije dobili dosta razloga za optimizam u narednom periodu. Nastavljeno je kreiranje udruženja posvećenih našem daljem razvoju — primera radi, Digitalnu Srbiju su pokrenule neke od najostvarenijih domaćih IT kompanija, kažu orgranizatori.

Kako se navodi u saopštenju, od ove godine će šestaci učiti da programiraju u Pythonu, a za sve to vreme srpske firme nastavljaju da postižu fine rezultate na globalnom polju.

- U Startitu verujemo da sledeća velika prilika za srpski IT leži u kreiranju lokalnih zajednica tamo gde živi najveći deo stanovništva i gde je potreba za ekonomskim razvojem i znanjem najizraženija – izvan velikih gradova. Pored tradicionalnog pregleda najvećih novosti od prethodne godine, osvrta na startap scenu biće predstavljeni rezultati svih organizacija koje su radile na razvoju lokalnih zajednica, i barem jedan veliki novi projekat koji će biti pokrenut naredne godine,  navode irganizatori.

Na događaju učešće će uzeti i Milan Simić, izvršni direktor za IT podršku i ICT servise u Telekomu, Igor Bogićević, jedan od osnivača kompanije Seven Bridges, Nemanja Čedomorović ispred Microsofta i Vukan Simić, osnivač Fishing Bookera.

Izvor: Blic.rs / Foto: Promo / RAS Srbija

 
 
Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Oktobar 2018 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31