Popović nastavlja prljavu kampanju protiv SNS i medija

Popović nastavlja prljavu kampanju protiv SNS i medija

Autor :  sep 22, 2017

Milan Popović, privatni preduzetnik iz Vršca, poznat u javnosti kao bivši Severinin muž, nastavlja da omalovažava i vređa Srpsku naprednu stranku i medije koji nisu u njegovom vlasništvu.

Popović medije optužuje za odluku jedne ruske kompanije da odustane od dogovorenog projekta vrednog preko 65 miliona evra, a koji je trebalo da bude sproveden sa kompanijom u čijoj se vlasničkoj strukturi i on nalazi.

On tvrdi da je u medijima predstavljen kao neko ko je u stalnom sukobu sa vlašću, te osoba koja se koristi protivzakonitim radnjama u cilju ličnog bogaćenja. Na to kako on doživljava medijske tekstove mi ne možemo da utičemo, ali ćemo uvek biti u službi istine i javnosti.

Takođe, direktno optužuje portal eVršac da "donacije dobijene od strane lokalne samouprave", koristi "isključivo za negativnu medijsku kampanju protiv određene grupe lica u koju iz nepoznatih razloga spada i on", što je čista manipulacija i neistina. 

Nije reč o donacijama, nego o subvenciji medijskih sadržaja po Zakonu o informisanju i medijima i o sredstvima koje moramo precizno da opravdamo kroz sporovođenje projekta odobrenog na javnom konkursu, a na predlog nezavisne komisije koju su činili članovi raznih udruženja novinara. Izvrtanje činjenica jasno ukazuje na njegovu nameru da diskvalifikuje nas, kao najčitaniji mediji u južnom Banatu.

Ali, jeste istina da smo pisali o korumpiranim političarima, o kriminalcima koji su takve koristili da ojade Vršac i o onima koji su rasterali investitore kako bi njihovi donatori kupovali kapitalne objekte po bagatelnim cenama, a kasnije ih zatvarali i preprodavali. To je ono čime se mediji bave, što bi Popović kao vlasnik medijske kuće trebalo da zna.

Popović dalje insinuira da portal evršac objavljuje "naručene i tendeciozne tekstove", radi zadovoljenja nečijih ličnih interesa. Insinuira i da postoji neko ko "već duže vreme koristi svaku priliku da mu naruši čast i ugled". Zbog ovoga će se bivši Severinin muž naći pred sudom. Tužićemo ga, a kako saznajemo tužiće ga i ljudi koje imenom i prezimenom navodi u mejlu upućenom našoj redakciji.

To što je Popovićeva medijska kuća godinama služila isključivo promociji pojedinih političara i privrednika i zadovoljavala njihove lične interese, ne znači da tako rade i drugi mediji.

Smatrajući sebe enormnom veličinom, Popović portalu eVršac napominje da ima odličan odnos sa vrhom Srpske napredne stranke, što smatramo direktnom pretnjom i što će takođe biti osnov tužbe.

Popoviću, idi gaji jabuke, budi taksista, preprodavac, ženi se i razvodi sa kim god želiš, veličaj se po drugim medijima koliko želiš, ali i budi spreman da odgovaraš za svoje postupke

 

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Septembar 2018 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30