STRUČNJAK NA PRAVOM MESTU: Smena Dragane Rakić je sasvim opravdana!

STRUČNJAK NA PRAVOM MESTU: Smena Dragane Rakić je sasvim opravdana!

Autor :  sep 24, 2017

Pokušaj politizacije smene Dragane Rakić, odbornice DS u vršačkom parlamentu, sa mesta rukovodioca Zavičajnog odeljenja u Gradskoj biblioteci Vršac, nakaradno medijski predstavljen iz isključivo njenog ugla u dnevnom listu "Danas", sada dobija sasvim druge obrise.

Novi rukovodilac Zavičajnog odeljenja u Gradskoj biblioteci je naš dobro poznati sugrađanin Tamaš Fodor, koji je pre nekoliko godina u ovu ustanovu kulture prešao iz OŠ "Vuk Karadžić". Jedan je od osnivača udruženja "Feliks Mileker", na društvenim mrežama poznatijeg kao "Stari Vršac", koje od zaborava čuva vrednu istorijsku građu, prvenstveno u fotografijama. 

Tamaš ima nemačko-mađarsko poreklo. Potomak je čuvenih vršačkih porodica Semajer i Mileker (Feliks Mileker je osnivač Gradske biblioteke i Gradskog muzeja u Vršcu), a Zavičajno odeljenje vršačke biblioteke obiluje građom na nemačkom i mađarskom jeziku, za koju Rakićka nije posedovala stručnost zbog nepoznavanja jezika prisutnih u našoj multinacionalnoj i multikonfesionalnoj sredini. 

Tamaš, inače, upravo u Gradskoj biblioteci godinama petacima drži besplatne časove mađarskog i nemačkog jezika i veliki je poznavalac bibliotečke i druge istorijske građe našeg kraja. 

Kao i Dragana Rakić, Tamaš nije član SNS, nego ga je na ovo mesto preporučila isključivo njegova stručnost i perfektno poznavanje Rakićki totalno nepoznatih knjiga.

Da podsetimo, Rakićeva je tvrdila da je zbog serije "autorskih tekstova u svojoj lokalnoj sredini napadnuta i prebačena na niže radno mesto". Njih dvadesetak je ispred Gradske kuće organizovalo i miting podrške zbog smene Rakićke.

Podršku su joj dali i predsednica DS u Vršcu dr Tatjana Vešović, koja je u tu stranku došla iz JUL a povezuje se i sa proneverama novca iz prekograničnih projekata u Opštoj bolnici Vršac, kao i vlasnik pašnjaka prvog reda sa Vračara Dragan Šutanovac, koji na računu u banci ima neobjašnjenih 300.000 evra. 

- Ovaj premeštaj na novo radno mesto doživljavam kao odmazdu i politički mobing zbog svojih političkih stavova iznetih u autorskom tekstu 'Premijerka protiv Vučića' objavljenog u Danasu i zbog intervjua datog TV N1. Takođe, ovaj premeštaj doživljavam i kao profesionalnu degradaciju, rekla je odbornica DS za N1 i dodala da premeštaj doživljava "isključivo kao politički revanšizam koji SNS sprovodi nad neistomišljenicima", a da pritom, niti jednom rečju, nije pomenula da je mesto rukovodioca Zavičajnog odeljenja Gradske biblioteke dato najstručnijem u toj ustanovi, koji je ujedno i njen stranački kolega.

"Danas" je obmanut, to je jasno. Pokušaj obmane Vrščana nije uspeo, što je još jasnije. Istina je, kao što vidite, sasvim drugačija. Dosta cirkusa, gospodo draga. Nadam se da nisam zvučao "mizogeno" i "seksistički".

Autor: Aleksandar Čupić, glavni i odgovorni urednik portala eVršac, Banaćanin koji nikada neće posustati

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Septembar 2018 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30