Ministarstvo zdravlja i Rosa voda otvaraju školu roditeljstva u Vršcu

Ministarstvo zdravlja i Rosa voda otvaraju školu roditeljstva u Vršcu

Autor :  bizlife.rs okt 05, 2017

Vršac je jedan od gradova u kome će uskoro biti otvorena Rosa škola roditeljstva.

Kako je najavljeno,  Rosa škola roditeljstva biće otvorena u Domu zdravlja Vršac naredne godine, i u njoj će budući roditelji dobiti podršku tokom trudnoće i prvih godina roditeljstva. 
Organizovane kroz brojne radionice i predavanja, škole roditeljstva predstavljaju mesto u kojima budući roditelji imaju priliku da se "spreme" za najzahtevniju ulogu u svom životu, ali i da dobiju odgovore na sva pitanja i nedoumice. 

Buduće mame i tate dobijaće kredibilne savete o ishrani i nezi beba, značaju dojenja, kupanju, vakcinaciji, toku i fazama porođaja i mnogim drugim temama.

- Kroz partnerstvo sa Rosa vodom smo sistemski osnažili postojeću mrežu škola roditeljstva i podigli brigu o trudnicama i deci na viši i kvalitetniji nivo. Kredibilne savete i podršku pružali su na teritoriji cele Srbije nasi pedijatri, ginekolozi, stomatolozi, patronažne sestre i verujemo da ovakvim pristupom možemo doprineti spokojnijem roditeljstvu, izjavila je dr Vesna Knjeginjić, pomoćnik ministra zdravlja, Sektor za javno zdravlje i zdravstvenu zaštitu.

Sredstva za otvaranje škola prikupljaju se od prodaje Rosa vode u pakovanju od 1.5L, od čije se kupovine odvaja jedan dinar u ove svrhe. Timove škola roditeljstva čine pedijatri, ginekolozi, stomatolozi, patronažne sestre i širi timovi domova zdravlja, koji prolaze akreditovanu obuku Gradskog zavoda za javno zdravlje, koja je u skladu sa poslednjim profesionalnim standardima u ovoj oblasti.

- Postojeće škole su do sada ohrabrile i osnažile brojne mame i tate da u svet roditeljstva uđu samouvereno i upravo nas to inspiriše da kroz ukupno 20 škola doprinesemo spokojnijem roditeljstvu u svim krajevima zemlje. Znamo da uz sigurne roditelje rastu srećna deca i hvala građanima što kupovinom Rosa vode podržavaju budućnost novih generacija, kaže Julija Žigić, predstavnica Rosa vode.

Osim u Vršcu, Rosa škole roditeljstva biće odvorene i u  domovima zdravlja u Bečeju, Boljevcu, Bosilegradu, Dimitrovgradu, Koceljevi, Nišu, Užicu, Opovu i Rumi.

U protekle dve godine, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i uz veliku podršku građana Srbije otvoreno je 10 škola roditeljstva. Zahvaljujući ovoj inicijativi, širom Srbije će vrata škola biti otvorena za više od 5.000 beba i njihovih roditelja u čak 20 gradova.

Izvor: bizlife.rs

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Septembar 2018 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30