Počela realizacija projekta "Bez bezbednosti nema mladosti" u vršačkoj Poljoprivrednoj školi

Počela realizacija projekta "Bez bezbednosti nema mladosti" u vršačkoj Poljoprivrednoj školi

Autor :  okt 09, 2017

Poljoprivredna škola Vršac počela je realizaciju projekta "Bez bezbednosti nema mladosti".

Reč je o projektu za čiju je realizacijju, vršačka Poljoprivredna škola dobila sredstva od Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, u iznosu od 250.000 dinara.

- Sa projektom smo počeli tokom septembra intenzivnim pripremama a sada je već uveliko u fazi realizacije. Cilj projekta je da se poveća bezbednost mladih učesnika u saobraćaju kroz aktivnosti prevencije i direktnog rada sa mladima. Učenici naše škole, smerova poljoprivredni tehničar i rukovalac-mehaničar poljoprivredne tehnike u toku svog školovanja imaju obuku i polaganje za F kategoriju vožnje traktora, tako da vrlo mladi postaju aktivni učesnici u saobraćaju i mogu biti jedna od rizičnijih kategorija u saobraćaju što se između ostalog ovim projektom želi sprečiti. Do sada smo uradili izradili promo materijal akcije i obuku učenika edukatora i promotera u auto školi "Bos",  kaže direktor škole Srđan Kliska.

poljopprojekat bezbednost 2017

Projekat tokom koga će biti sprovedena vršnjačka edukacija, tribina i promocija bezbednog ponašanja u saobraćaju, traje do 15. decembra.

Mladi su visoko ugrožena kategorija učesnika u saobraćaju prema  Strategiji bezbednosti saobraćaja na putevima Republike Srbije za period od 2015. do 2020. godine ("Sl. glasnik RS", br. 64/2015)
Prema zvaničnoj statistici u Republici Srbiji, kao i u drugim državama u Evropi, česti izazivači saobraćajnih nezgoda su mladi vozači (do tri godine vozačkog iskustva), koji izazivaju višestruko više saobraćajnih nezgoda u odnosu na iskusne vozače. 

U ukupnom broju poginulih učesnika u saobraćaju, u periodu od 2010. do 2013. godine, mladi vozači su učestvovali sa oko 15%. Najčešći uticajni faktori koji doprinose nastanku saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuju mladi vozači su nepropisna i neprilagođena brzina, nepropisno preticanje, vožnja pod uticajem alkohola, nepropisna upotreba sredstava za komunikaciju u toku vožnje i drugo.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Septembar 2018 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30