Grad Vršac u programu fondova Evropske unije
Odštampajte ovu stranicu

Grad Vršac u programu fondova Evropske unije

Autor :  nov 07, 2017

Vršac je jedan od gradova i opština Srbije koji se na konkursu za podršku lokalnim samoupravama u planiranju i programskom budžetiranju, izborio da uđe u program razmene "Exchange 5".

Program razmene "Exchange 5" podržava reforme upravljanja javnim finansijama čiji je cilj utvrđivanje prioriteta i svrsishodnija potrošnja i efikasnije pružanje usluga javne uprave.

Program finansira EU u okviru Nacionalnog programa IPA 2014, a sprovodi ga Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština.

Pored pomoći u programskom budžetiranju, lokalne samouprave koje će biti izabrane na posebnom konkursu dobiće i stručnu i finansijsku podršku u oblasti upravljanja imovinom.

Na konkurs za podršku lokalnim samoupravama u planiranju i programskom budžetiranju prijavila se 41 lokalna samouprava, a biće podržani Vršac, Šabac, Niš, Beograd, Požarevac, Novi Sad, Sremska Mitrovica i Veliko Gradište. 

Najavljeno je da će u programu "Exchange 5" tokom 2018. godine biti raspisan još jedan konkurs. 

 

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"