"Magični svet nauke i tehnike" u Kulturnom centru

"Magični svet nauke i tehnike" u Kulturnom centru

Autor :  nov 07, 2017

Kulturni centar Vršac u petak, 10. novembra, u velikoj galeriji KC, u vremenu od 10 do 16 časova, organizuje događaj pod nazivom "Magični svet nauke i tehnike".

Učesnici su učenici i profesori  vršačkih srednjih škola.

Program „Magični svet nauke i tehnike“ organizuje se povodom Svetskog dana nauke za mir i razvoj. U Vršcu je prvi put obeležen 2016. godine sa idejom da se kroz izlaganje radova i prikazivanje ogleda da svojevrstan doprinos promociji nauke i tehnike. U programu su učestvovale dve vršačke srednje škole: Školski centar „Nikola Tesla“ i Hemijsko medicinska škola, a program je posetilo više od hiljadu vrščana. Ove godine učešće u programu su uzele još dve škole: Gimnazija „Borislav Petrov Braca“ i Poloprivredne škola Vršac. Kao i prošle godine svaka škola izvodiće zanimljive eksperimente i izlagati radove, svaka iz svoje oblasti interesovanja. Program je namenjen, pre svega, školarcima, ali i svim ostalim zainteresovani sugrađanima.

Generalna skupština Uneska (Unesco) odredila je 10. novembar za obeležavanje Svetskog dana nauke za mir i razvoj sa osnovnim ciljem da naglasi značaj odgovornog korišćenja naučnih rezultata za dobrobit društva, kao i da podseti da nauka mora biti posvećena miru i razvoju. Pored toga, ovaj dan treba da doprinese podizanju svesti široke javnosti o značaju nauke, naučnog poziva i naučnih rezultata za kreiranje, održavanje i razvoj održivih društava širom sveta. Ovaj datum je u svetu prvi put obeležen 10. novembra 2002. godine, a u Srbiji se obeležava od 2011. godine. Tema ovogodišnjeg Svetskog dana nauke za mir i razvoj je „Nauka za globalno razumevanje“.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Februar 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28