Održana radionica SKAR projekta u Hemijsko-medicinskoj školi u Vršcu

Održana radionica SKAR projekta u Hemijsko-medicinskoj školi u Vršcu

Autor :  nov 14, 2017

Deseta radionica u okviru projekta SKAR projekta pod nazivom "Sakupljaža,kalkulaža, ambalaža i reciklaža (SKAR)" održana je Hemijsko-medicinskoj u Vršcu.

Projekat "SKAR" sprovode članovi Departmana za inženjerstvo zaštite životne sredine (Fakultet tehničkih nauka, Novi Sad) uz finansijsku podršku Ambasade Sjedinjenih američkih država (Beograd).

U okviru radionice učenicima je predstavljena tematika upravljanja otpadom, sa posebnim naglaskom na problem ambalažnog otpada, te njegovom negativnom uticaju na životnu sredinu sa jedne strane, ali i na ekonomska vrednost otpada sa druge strane.

Takođe osim teoretskog dela, radionica je imala i praktični deo u okviru koga su đaci imali priliku da nauče kako da obave proračun količina nastalog ambalažnog otpada u svom gradu, kao i u svojoj školi.

U cilju promovisanja reciklaže, kao ilustracija dobre prakse i inspiracija za učesnike radionice da i sami naprave nešto slično, emitovan je i video materijali koji su napravili učenici osnovnih i srednjih škola u SAD.

To je ujedno bio i uvod za zadatak koji "stavljen" pred polaznike radionice.

Reč je o izradi, snimanju multimedijalnog- video materijala đaka Hemijsko medicinske škole, kojim će oni pozvati svoje drugare i sugrađane da recikliraju svoj otpad, a koji će se, kako je najavljeno, emitovatzi u Novom Sadu početkom sledeće godine, zajedno sa snimljenim materijalima đaka ostalih škola  koje su učesnice u projektu SKAR​.

hem skola skar 2017

 

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Decembar 2018 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31